Pobjeda u gradskom derbiju

9. Kolo Prvenstva Hrvatske
MORNAR BS – OVK POŠK   12:9
 
(2:3), (3:4), (3:0), (4:2)

Strijelci (Mornar):  Hrvatić (2), Bušelić (1), D.Akrap (2), Čumbelić (4), Penava (1), Gudurić (1), Ćurković (1)


Utakmica gradskih rivala, svojom neizvjesnošću opravdala je naziv gradskog debija. Recimo da je to bio više onako nakon-blagdanski, malo usporeniji i ‘teretniji’ derbi od onih na koje smo navikli. Poškovci su krenuli žestoko (ne kao prije blagdana, nego žestoko za nakon blagdana), pomalo i neočekivanim vodstvom od 0:2. Njihova početna inicijativa trajala je i duže nego smo se mi osobno nadali. Trebalo nam nešto vremena da se priberemo (potrošimo zalihe kolača), pa je tako Pošk bio u konstantom vodstvu sve do polovice trećeg perioda susreta. Prijelomnu točku u pravo vrijeme prepoznao je strateg Mornara – Boris Pavlović, kada je s klupe u opticaj odlučio između vratnica poslati ‘svježu krv’. Kordić koji je uvijek na svom visokom nivou, danas jednostavno nije imao svoj dan. Sigurni smo da mu to nitko neće zamjeriti (u zakonu o sportu zasigurno i piše da igrač ima pravo na svoj loš dan ili dva tijekom sezone) ali se srećom po Mornara na klupi ‘našao’ oporavljeni Roko Pavić, koji je ostatak utakmice odradio i više odlično. Naravno da smo čekali i na nastup napadačkog dijela ‘programa’, ovaj put u izvedbama: Hrvatića, Gudurića, Ćurkovića, D.Akrapa, Bušelića, Penave, ali i mladog Čumbelića aka.Čango, koji je protivnika u nastavku torpedirao s 4 zgoditka.

Izjavu smo ovaj put potražili upravo od Roka Pavića, koji zbog konstantne odlične forme svog klupskog kolege, nema često priliku pokazati svoj talent.

Moram priznati da smo očekivali tešku utakmicu. Krenuli smo dosta loše i primili par brzih golova. To nas je malo unazadilo, ali vrlo brzo smo se uspjeli vratiti, što je na kraju rezultiralo našom pobjedom i zasluženim bodovima. Očekujem i nadam se ovakvim ishodima i u našim nadolazećim utakmicama.”

Ovom utakmicom završen je prvi dio PH, gdje pet prvoplasiranih momčadi nastavlja borbu u gornjem dijelu prvenstva, dok preostalih pet momčadi (uključujući i nas kao trenutno 6.) nastavlja svoj put u dijelu lige za ostanak.

Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security