Pobjeda u Rijeci!

KVALIFIKACIJE PREMIER RVL / 02.Travanj / RIJEKA

PRVA UTAKMICA

PRIMORJE EB – MORNAR BS  11:12

(4:4), (1:3), (3:1), (3:4)

Strijelci (Mornar): R Akrap (1), Vrdoljak (4), Jakovčević (2), Buzdovačić (1), D.Akrap (1), Bušelić (1), Omrčen (2).


🔹 Pozitivnim rezultatom završili smo gostujuće prvo “poluvrijeme” u utakmicama protiv riječkog Primorja. Krajnji rezultat kao da je deja vu jednog od prethodnih susreta ove sezone, gdje smo pobjedu odnijeli identičnim rezultatom kao i danas – 11:12. Već na otvaranju današnje utakmice vidjelo se da su momci bili jako odlučni u nakani da uzvrat U Splitu dočekaju s psihološkom prednošću pobjednika. Iako smo dijelom prve dionice  golovima; Vrdoljaka, R.Akrapa, Jakovčevića .. bili u vodstvu od 1:3, domaćini se nisu predavali, te smo na prvi odmor otišli rezultatom od 4:4

U drugom periodu susreta ponovno radimo razliku od dva zgoditka plusa na semaforu, ali ovaj put golovima; Omrčena, Buzdovačića i D.Akrapa. U trenutcima netom prije “velikog odmora” stekli smo dojam kao da je utakmica odredila svoj smjer i kao da je protivnik već slomljen.

Kao da u našim međusobnim duelima svemir ima svoje već ucrtane planove, protivnik se budi, dok je nas uhvatio blaži proljetni umor. U cijeloj toj trećoj dionici susreta, samo smo jednom uspjeli objediniti imenice lopta i mreža, u nazivnik zajedničkog imena – zgoditak. Tu se u našim redovima gramatički najuspješnijim pokazao Ferdinand Bušelić, dok su u isto to vrijeme domaćini bili gramatički trostruko uspješniji od nas (3:1).

Posljednji period kao da je bio repriza prvog dijela, gdje nam se ponovno vodstvo od 3 zgoditka razlike (8:11), a sve prema planovima svemira, istopilo na već viđenih konačnih 11:12.


Imali smo priliku gledati jednu pravu vaterpolo predstavu, borbenu i nadasve zanimljivu utakmicu, u kojoj su obje mlade ekipe pokazale veliku želju za pobjedom i dokazivanjem. Čestitamo našim momcima na pobjedi, zarađenoj na trudu, zalaganju ali i na igri boljoj od protivničke.

Sljedeća i posljednja kvalifikacijska utakmica protiv Primorja, na rasporedu je sljedeću Subotu (9.Travnja) ali ovaj put s nama u ulozi domaćina susreta.

Da se ne bi previše odmarali, već u ovu Srijedu očekuje nas uzvratna utakmica četvrtfinala prvenstva Hrvatske – protiv šibenskog Solarisa, ali o tome malo više za koji dan …

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security