Pobjeda u trileru!

Utakmica dostojna režije samog Tarantina. Krenulo je sa laganim vodstvom Solarisa sa 1:3, pa smo otpočetka naivno stekli dojam da bi to tako moglo izgledati do samog kraja. Srećom pa se nas u publici ništa ne pita, ali zato se itekako pita naše mladiće u bazenu! Momčad se brzo konsolidirala, zbila redove i za čas su stigli a potom i prestigli protivnika. Bazen se pjenio, sa obje strane se plivalo kao da sutra ne postoji, sjevale su kontre, udarci na gol, obrane, preokreti …drugim riječima 100% – tni vaterpolo. Posljednje tri minute svjedočili smo pravoj drami kad smo prednost od tri pogotka plaćajući danak mladosti i neiskustvu umalo ispustili, gdje je protivnik sa 12:9 uspio doći na čak 12:11. Zadnje trenutke susreta publika (naša uprava i visoki dužnosnici HVS-a) je provela na 190 otkucaja srca u minuti (nadamo se da ste svi vi koji ste pratili na YouTube linku ostali živi) ali smo uz malo sportske sreće ipak uspješno završili utakmicu u našu korist.

“Ne znamo” je li teže bilo nama na tribinama gledati ili ekipi u bazenu igrati i zbilja nam nije lako sve te nakupljene emocije prenijeti u članak ali….momci svaka vam čast!  Naši “golobradi” mladići pokazali su svoj duh, brzinu, želju za pobjedom, odlučnost u prijelomnim trenutcima ali više od svega su pokazali da su prava ekipa – da su svi za jednog, jedan za sve! Odigrali su baš onako “Mornarski”, tvrdo i jako u obrani ali zato brzo i lepršavo u napadu.

Dva Marina

U momčadi u kojoj su svi dišu kao jedan, teško nam je bilo koga izdvojiti ali “kako nam vrag ne da mira” ipak smo malo zavirili u statistiku.  Brojke su nam pokazale da su danas bila najraspoloženija naša dva Marina;

Marin Kordić, naša zadnja linija obrane, naš golman koji je briljirao sa čak 19 obrana i velikim dijelom je zaslužan za pobjedu.

Marin Vrdoljak, naš golgeter, najbolji strijelac utakmice sa 6 postignutih golova!

Kako je napad najbolja obrana :D, odlučili smo uvijek skromnog Marina Vrdoljaka upitati za njegovo viđenje utakmice:

 

” Prije svega želio bi se zahvaliti ekipi i treneru jer su oni zaslužni za moju dobru igru! Ušli smo u utakmicu agresivno i borbeno, kao šta smo se dogovorili sa našim trenerom na sastanku. Kako je utakmica odmicala, sve je više dolazila do izražaja naša želja za pobjedom. Ovim putem bi pohvalio naše trenere koji su zadržali mirnoću ekipe do samog kraja utakmice. Iako smo jako mlada momčad pokazali smo da imamo kvalitetu i karakter , i odigrali utakmicu na visokom nivou. Od svega mi je ipak najdraže da smo pokazalali da smo pravi mornari i da se borimo svi skupa, do zadnje sekunde! Ujedno se ovim putem zahvaljujem našem kondicionom treneru, Marinu Mimici koji je našu fizičku spremu digao na zavidan nivo. “

Moramo spomenuti da je na kraju utakmice zbog ogromnog emocionalnog naboja došlo je do iskrenja između dvije ekipe, koje je na sreću završeno bez težih posljedica.

Još jednom čestitamo našim mladićima na pobjedi, a ujedno čestitamo i ekipi Solarisa na prikazanoj igri i borbenosti !

Scroll to Top
Malcare WordPress Security