pobjeda za kraj sezone

Pobjedom u uzvratnoj utakmici protiv momčadi POŠK-a, zaključili smo ovu sezonu konačnim plasmanom na 7.mjesto Prvenstva Hrvatske. Spomenuli smo već na mrežama (društvenim naravno, sigurno ne ribarskim!) da ovo i nije baš neki razlog za slavlje, ali s druge strane nije ni razlog za veliko tugovanje. Obzirom da imamo jednu od najmlađih momčadi lige, gdje nam je većina igrača prvi put “bačena u vatru” seniorskog natjecanja, mišljenja smo da i nismo mogli baš puno (malo da, ali puno ipak ne) više. Uz možda malo više sportske sreće ili da su nam se neke stvari malo bolje poklopile realan doseg bio bi nam borba za 5.mjesto. U prvom dijelu sezone po prikazanim igrama čak smo se i ponadali da bi mogli eventualno i u borbu za 4. poziciju ali sezona je duga, naporna, a naša rotacija igrača prekratka. Kad se u tu jednadžbu tijekom sezone ubroje i problemi sa Covidom, samoizolacijama, ozljedama … možda i nemamo za čim žaliti. Iako nije neka ogromna razlika od sedmog, ipak puno ljepše zvuči borba za 5. ili plasman na 6. mjesto, posebno što smo ovo potonje očekivali ali i sami prokockali.

Konkretno o današnjoj utakmici ne bi trošili previše riječi, rezultat govori sve. Samo 1/4 je bila donekle neizvjesna, sve do trenutka dok se naši mladići nisu oslobodili grča i “shvatili” da imamo popriličnu prednost iz prvog susreta i da mogu dalje puno opuštenije. Psihološko rasterećenje je odmah rezultiralo dobrim akcijama, potezima, kontranapadima tako da smo 2. period susreta završili sa čak 8:0 u našu korist! U takvim okolnostima logično da smo se malo opustili pa je momčad  POŠK-a donekle uspjela ublažiti konačan poraz. Interna “borba” za najboljeg ovosezonskog strijelca Mornara, između Marina Vrdoljaka i braće Akrap ipak je na kraju pripala Marinu koji je sa 43 zgoditka iz 19 odigranih utakmica odnio titulu “prve udarne igle” Mornara.

Bez obzira na ostvarena ili neostvarena očekivanja, ipak su naši mladići zajedno sa stručnim stožerom zaslužili iskrene čestitke! Ako možda i ne toliko zbog ostvarenog plasmana, onda sigurno zbog uloženog truda, napora, te prikazane borbenosti tijekom cijele sezone. Trebalo je ovo sve izdržati, preživjeti i “sačuvati glavu”. Jedan od naših najvažnijih ciljeva ove sezone “bio” je upravo ulog u budućnost. Promocija, afirmacija naših mladih igrača kroz zahtjevne seniorske utakmice, da bi kroz naredne sezone izgradili solidnu okosnicu prave i kvalitetne seniorske ekipe. Samo vrijeme će pokazati koliko smo bili u pravu ili u krivu ali što god pokazalo …

Idemo dalje!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security