Premier RVL / III faza / Zagreb

ZAGREB, 03 – 06.Ožujka
PREMIER REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Posljednji ovosezonski turnir Premier Regionalne Vaterpolo Lige. Domaćin naše skupine, koja se igra u Zagrebu u gore navedenom terminu je HAVK MLADOST. Osim utakmice protiv domaćina, pred nama su još tri dodatna potpuno nova izazova: Novi Beograd, Jadran HN te Budva. U našoj skupini nalaze se još i Crvena Zvezda i Jadran ST, ali kako smo se s njima već susreli, sustav natjecanja “kaže” da ih preskačemo.

U istom terminu, ali u Kragujevcu, igraju se preostale utakmice Premier Regionalne Vaterpolo Lige.

Ponovno se susrećemo s fizički (a i psihički) poprilično izazovnim rasporedom, ali s tim da imamo svaki dan (samo) po jednu utakmicu. Oslobođeni smo dvostrukog programa u vidu, jutro – popodne, pa bi mogli reći da imamo vremena “uhvatiti zraka” između utakmica. Idemo redom:


03.Ožujak  / 20:40 h / HAVK MLADOST

🔻 Turnir otvaramo protiv dobrog poznanika, ekipe zagrebačke Mladosti. Baš smo se nedavno susreli u 11.kolu Prvenstva Hrvatske gdje je gostujuća Mladost odnijela pobjedu rezultatom 12:16. Utakmica u kojoj se vidjelo da je protivnik ipak malo čvršća, stabilnija i iskusnija ekipa. Doduše mi sami smo otvorili utakmicu u nekom grču, pa su gosti do poluvremena umalo već riješili utakmicu. Mladost je ponovno favorit susreta, mi nemamo što izgubiti, ali … na neki dobar dan, i uz malo neophodne sportske sreće (kad će to više, zna li se šta?) …tko zna!?


04.Ožujak  / 18:50 h / PVK BUDVA

🔻 Drugi dan natjecanja dočekujemo momčad crnogorske Budve. Ekipa koja je nam je prvi susjed na donjem dijelu tablice, uz minimalnu bodovnu razliku u našu korist. Molimo naše igrače da ne čitaju dalje ovaj tekst, da im ne stvorimo dodatni pritisak! Ukoliko niste igrač Mornara, da nastavimo dalje; Prema našem mišljenju, jedina utakmica na ovom turniru gdje mi vidimo našu priliku za popravak siromašnog bodovnog salda (vjerojatno će to isto napisati i naš protivnik). Uzimajući u obzir dosadašnje rezultate, kako u domaćim ligama, tako i u RVL, mišljenja smo da u susret ipak ulazimo kao blagi favorit** utakmice.

**Vrijedi isključivo ukoliko budemo u kompletnom sastavu.


05. Ožujak / 17:00 h/ JADRAN HN

🔻 Treći susret natjecanja dočekujemo još jednu ekipu iz Crne Gore. Ponovno se vraćamo se na naš standardni mod, gdje je protivnik izraziti favorit utakmice. Jadran HN je rezultatski gledano puno kvalitetnija momčad od njihovih sunarodnjaka, što se vidi i pri samo letimičnim pogledu na tablicu. Nalaze se na 5.mjestu poretka, mjesto ispod splitskog Jadrana a iznad ekipa Crvene Zvezde, a potom i Partizana. Obzirom da su ih rezultati (ne slučajno!) doveli u blisko okruženje svih tih odličnih ekipa, bojimo se da ovdje nemamo baš nekih velikih šansi.


06. Ožujak / 13:00 h / NOVI BEOGRAD

🔻 Posljednji dan turnira vodi nas u utakmicu za koju nema smisla trošiti previše riječi. Novi Beograd je vrhunska ekipa, ide im odlično na svim frontovima; Liga Prvaka, Prvenstvo Srbije, Regionalna Liga (trenutno su na drugom mjestu, odmah nakon Jug-a) pa vam je samim tim sve kristalno jasno. Odnedavno su dobili i pojačanje u vidu novog trenera, proslavljenog vaterpolskog asa Igora Milanovića.


Obzirom da do zadnjeg trenutka nećemo biti sigurni nastupamo li u punom sastavu, ili će nam već po običaju netko nedostajati (već po defaultu Roko Pavić) tu informaciju ćemo vam uskratiti. Još jedan turnir u kojem igramo protiv dosta iskusnijih i realno kvalitetnijih ekipa. Samim tim, poslužiti će nam kao veliko iskustvo u daljnjem radu i napretku.

Rezultate možete pratiti na službenim stranicama lige:

REGIONALNA VATERPOLO LIGA

Naprid Mornari!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security