Neriješenim za riješeno!

KVALIFIKACIJE UTAKMICE PREMIER RVL / 09.Travanj / SPLIT

UZVRATNA UTAKMICA

MORNAR BS – PRIMORJE EB  9:9

Strijelci (Mornar): R Akrap (2), Hrvatić (1), Vrdoljak (1), Buzdovačić (1), D.Akrap (2), Bušelić (2).


🔹 Neriješenim rezultatom u uzvratnom meču protiv izazivača iz Rijeke – Primorja, izborili smo pravo nastupa u sljedećoj sezoni Premier Regionalne vaterpolo lige. Obzirom da smo imali gol prednosti iz gostujuće utakmice, neriješen rezultat bio nam je dovoljan za ukupnu pobjedu. Današnjom utakmicom okončana je ovogodišnja sezona gore spomenutog natjecanja, gdje smo danas spoznali tko ostaje, dok smo prvaka doznali prethodni vikend na final fouru u Beogradu. U borbi najbolje četiri momčadi lige, najraspoloženijim se pokazao Novi Beograd, koji je na tronu smijenio ekipu Radničkog.


U najavi utakmice spomenuli smo kako smo ljubitelji dramaturgije pa ni ovog puta nismo pobjegli od već dobro prokušanog recepta. Krenulo je glatko, lako, čak i prelako … Brzim golovima R.Akrapa i eurogolom Vrdoljaka već smo vodili 2:0. Odličnim pokrivanjem igrača, blokovima i danas zbilja više nego fantastičnim Marinom Kordićem na golu, nismo ostavljali gostima prostora za šut. Čak i kad bi protivnički napadači uspijevali provući loptu kroz šumu naših ruku, mirno (da ne kažemo mrtvo – hladno) bi je dočekao Korda na golu.

Da vas ne umaramo svim detaljima utakmice, vodili smo sve do polovine 3/4 susreta i to čak “previše” smirujućim rezultatom od 9:5. Tada stižemo do trenutka gdje su svi koji ne poznaju našu strast za dramaturgijom izjavili; Ovo je gotovo, Mornar bez problema! (Samo da ubacimo ALI) Ali, mi već poznajemo naše mladiće, znamo da ne podnose mirne i dosadne završetke te da će utakmica još jednom od priče za laku noć, završiti kao priča za dobro jutro. Od rezultata 9:5 mi smo uspjeli promašiti sve što se moglo, uključujući čak i dva! peterca gdje je Primorje “nabildalo” samopouzdanje, i 30 sekunda prije kraja stiglo do neriješenog rezultata. U posljednjim trenutnima uspjeli smo ostati pribrani i okončati utakmicu prije ruleta peteraca. Čestitamo stručnom stožeru i cjelokupnoj ekipi na ostvarenom prvom cilju ove sezone – ostanku u elitnom društvu!


Nismo mogli izbjeći a da izjavu ne zatražimo od junaka današnje utakmice,  Marina Kordića:

Prije svega čestitke cijeloj ekipi na borbenosti, želji i volji koju smo pokazali. Bilo je kao i uvijek napeto ali mi očito ne znamo drugačije. Što se tiče regionalne lige mi smo svoj cilj ispunili međutim nemamo prostora za opuštanje jer nas ubrzo očekuju novi izazovi u Prvenstvu Hrvatske, u kojem se borimo za plasman od 5.-8. mista gdje nam priželjkujem dobru igru i pobjede do kraja sezone

 


Završetkom ovog natjecanja sezona (vaterpolo, ne turistička!) još nije gotova, jer nastavljamo s Prvenstvom Hrvatske u borbi za 5.-8.mjesta. O tome u nekom od sljedećih brojeva ….

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security