PRVA UTAKMICA ZA 7.MJESTO – POŠK

Nakon posljednje dvije neriješene utakmice, bez da osjetimo draž pobjede kliznuli smo u utakmice za 7.mjesto. U uzvratnoj, velikom dramom protkanoj utakmici protiv Medvjeda, nismo kapitalizirali našu prednost od čak 6:2, plativši veliki danak svom neiskustvu. Umjesto laganog održavanja rezultata do konačne pobjede, doveli smo sebe u situaciju gdje smo na ruletu peteraca poslani u “donji dom” ljestvice, u borbu za 7.mjesto.

Tu nas očekuje gradski rival, momčad nekadašnjeg igrača i trenera Mornara, Mirsada Zajmovića – POŠK. Njih nam je “poslala” momčad Primorja, pobijedivši ih prethodnu subotu rezultatom 22:12.  Dvije splitske vaterpolo momčadi, porazima od zagrebačko – riječke kombinacije (Medveščak i Primorje) “zaslužile” su se sresti u dva dvoboja koji će odlučiti o gore spomenutom mjestu poretka. Nismo jedini koji se nismo nadali da ćemo pisati o utakmicama za ovaj poredak ali eto, što se mora – još je teže.

Kako nas je zanimao pogled sa “druge strane nišana”, odlučili smo za viđenje utakmice upitati trenerskog veterana, “iskusnog lisca” – Micu (op.a. Mirsada Zajmovića), trenera protivničke momčadi:

FOTO: Slobodna Dalmacija
Mirsad Mica Zajmović, OVK POŠK – foto: Tonči Vlašić, Izvor: Slobodna Dalmacija

” Nažalost bilo bi puno bolje da smo ove dvije utakmice igrali za plasman za 5.mjesto, čemu sam se na početku sezone nadao i očekivao. Međutim očigledno smo pali u formi kako mi tako i Mornar, pa nam ne preostaje ništa drugo osim borbe za 7.mjesto. Uvijek su utakmice u splitskom derbiju bile neizvjesne, pa čak i u situacijama gdje je jedna od ekipa bila izraziti favorit, nikad nisi mogao biti siguran u pobjedu. U ovom slučaju dao bi malu prednost Mornaru jer mislim da su ovu sezonu pokazali više, a ja se jedino mogu nadati da će moja momčad odigrati utakmicu na puno boljem nivou nego što je bilo proteklu utakmicu u Rijeci. Ukoliko budemo na očekivanoj razini, derbi utakmica bi stvarno trebala biti pravi gradski okršaj, u protivnom Mornaru dajem veće šanse. Mi ćemo se boriti, dati ćemo sve od sebe, pa šta nam rezultat donese! “

Zahvaljujemo Mici na njegovom viđenju utakmice, a nama ne preostaje nam ništa drugo nego da poželimo jednu fer, sportsku, ali pravu bitku uz u ovakvim utakmicama neizostavno; neka bolja momčad pobijedi!

Ajmo Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security