Prvenstvo Hrvatske / 1.Kolo / JUG AO

01.Listopada, Dubrovnik

Prvo kolo nove sezone Prvenstva Hrvatske odmah smo se namjerili na aktualne prvake, dubrovački Jug. Poput većine, tako je i ekipa Juga-a ponešto izmijenila momčad u odnosu na prošlu sezonu. Od prošlogodišnjeg fantastičnog grčkog trojca, na privremenom radu ostao je jedan, ali vrijedan – centar Konstantinos Kakaris. Ostala dvojica; Argyropoulos i Papanastasiou odlučili su se na povratak u zemlju svojih predaka. Dubrovnik je napustio i Hrvoje Benić, ali i jedan nekadašnji mornarevac – Marin Tomasović. Otišao je, što mislite, gdje? Nije teško pogoditi, tamo gdje i svi ostali mornarevci – u Jadrana. U vidu novih pojačanja pristigli su im; reprezentativci Franko Lazić te Matijas Biljaka, centar Goran Grgurević, a stručni stožer pojačali su Hrvojem Koljaninom. Iako Jug uvijek ima respektabilnu momčad, letimičnim pogledom rekli bi da su, bar ‘papirnato’ gledajući, mrvicu lošiji nego prethodnu sezonu. Neće oni nikad daleko od konkurenta za naslov, pa bi slobodno rekli … lako je nama za njih!

Mi smo s druge strane također ‘papirnato’, čini se, slabiji nego lani – doduše pričekati ćemo da se novi otočki trio (nisu Englezi, nego s otoka Korčule) uklopi u igru, pa ćemo tek onda moći uvidjeti stvarno stanje stvari. Ipak smo ostali bez trojice iz startne sedmorice; drugog strijelca lige (M.Vrdoljak), ljevorukog (P.Jakovčević), prvog beka (G.Solje) te drugog centra (L.Dužević), što ipak nije lako nadoknadiv gubitak. Uz sve to, u prvom dijelu sezone lišeni smo i pomoći Roka Akrapa, koji se oporavlja nakon operacije ramena, kao i Luke Omrčena čiji problem s ozljedom lagano prelazi u kronični. Želimo im što brži i uspješniji oporavak, a međuvremenu ćemo se morati snaći i bez njih.

Ostatak momčadi je još uvijek tu, spreman za nove izazove, uz pomoć naših mladih snaga u koje polažemo velike nade. Kao i uvijek, u Dubrovniku nas očekuje teško gostovanje, osobito kada znamo da Dubrovčani nisu baš široke ruke po pitanju dijeljenja bodova.

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security