prvenstvo hrvatske za seniore – 5. kolo

  • Već prema ustaljenom običaju, zbog epidemioloških mjera i dalje nastavljamo utakmice bez gledatelja. Ljubitelji vaterpola i navijači Mornara neće biti uskraćeni. Naime, i ovaj put ćete biti u mogućnosti pratiti utakmicu u direktnom prijenosu, na linku:

Mornar BS – KPK

U goste nam sa predivnog otoka Korčule stiže momčad KPK. U vaterpolskim klubovima dobro poznati klub obilježava 90 godina od osnutka, te se nakon dugog niza godina ponovo nalaze u prvoligaškom društvu.  Za tu prigodu su doveli su neka nama dobro poznata pojačanja, dva „naša diteta“; Bojana Matutinovića i Marina Bana – koji je od ove sezone zamijenio našu kapicu sa novom, u vlasništvu KPK. Za sada su odigrali …….ček, ček…..samo malo! Ovo je stranica VK Mornar a ne KPK, tako da je o njima uz dužno poštovanje više nego dovoljno.

Ajmo mi o našim uzdanicama. Nakon isteka suspenzije, za ovu utakmicu vraćaju nam se naš duo Marin & Marin (ponovo podsjećamo da to nije ime benda, nego naša dva Marina; Kordić i Vrdoljak) jedan što bliže svojim vratnicama a drugi što bliže protivničkim. Koliko god da smo sretni s njihovim povratkom, nije drago što smo zbog ozljede ostali bez našeg standardnog braniča Gorana Solje. Momčad nam je nakon zaleta, odlične forme i četiri pobjede zaredom završila u samoizolaciji (razlozi poznati redakciji) , tako da nismo sigurni kako će taj faktor utjecati na samu fizičku spremu i formu igrača. Trener Burić je na početku sezone poželio da među igračima ima što manje ozljeda i bolesti (na suspendiranje je zaboravio! ) ali vjerojatno to nije bilo baš u trenutku zvijezde padalice na nebu, tako da se želja izgleda izgubila negdje putem.

Bez obzira na defenzivni problem izostankom Solje, nadamo se da će naši napadači biti u odličnoj formi kao i do sada, te da ćemo defenzivni problem anulirati ofenzivno.

Gosti imaju momčad u kombinaciji iskustva i mladosti, tako da predviđamo puno plivanja, kontri, pjene u bazenu….Naši mladići su već su dosta puta pokazali da se nikog ne boje, da znaju odigrat tvrdu mornarsku igru i da su po običaju – svi za jednog, jedan za sve.

Do zadnjeg para mudantina, pa šta bude!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security