prvenstvo Hrvatske za seniore – 6. kolo

Nastavljamo u NBA ritmu utakmica.

 

Nismo se stigli ni odmorili od utakmice protiv Mladosti a već idemo na put, gdje nas raširenih ruku dočekuje Dubrovački Jug.

Vraćamo se na utakmicu koju smo trebali odigrati prije Mladosti, ali smo je zbog problema sa epidemiološkom situacijom preskočili. Dakle nakon odrađenog  7.kola vraćamo se “u prošlost” da odigramo 6.kolo. Datum i vrijeme početka utakmice se nalaze na uvodnoj slici članka a tijek i statistiku utakmice možete pratiti na službenoj stranici HVS-a na linku:

JUG AO – MORNAR BS

Putujemo na krajnji jug Hrvatske lige, u predivni grad Dubrovnik. Tamo svi znaju igrati vaterpolo, pa tako “jedna legenda kaže”; da u Dubrovniku bebe dolaze na svijet sa već zavezanom kapicom Juga na glavi. Šalu na stranu, očekuje nas jedna prava i ozbiljna momčad koja nastupa u ligi prvaka i uvijek je jedna od pretendenata za naslov prvaka Hrvatske. Kako je ovo ipak vaterpolo a ne nogomet, ne postoji mogućnost da naš trener D. Burić (i sam je proveo dvije sezone igračke karijere pod Jugovom kapicom) “iskrca” igrače iz autobusa direktno u naš obrambeni prostor, pa da igramo na rezultat 0:0.

Taj plan je jednostavno neizvediv, i to ne samo iz razloga što autobus nije predviđen za vožnju po bazenu nego upravo zato jer vaterpolo kao sport nije tako koncipiran.

 

Mladost nam je u prošlom kolu preotela prvo mjesto na tablici, tako da nas Jug dočekuje sa 3.pozicije (ali sa dvije utakmice manje) i sigurno željno iščekuju da nas spuste još jednu stepenicu niže. U prethodno odigranoj utakmici prvenstva Hrvatske Jugaši su lagano prešli preko solidne momčadi Riječkog Primorja, sa rezultatom od 6:15. Ozbiljna momčad, pokriveni na svim pozicijama, dodajmo tu još nekoliko reprezentativaca …. jednom riječju tvore jedan pravi “stroj”. Jedan kotačić u tom stroju čini  Mornarevo “dite”, mladi i nadareni  Marin Tomasović kojeg je životni put odveo u Dubrovnik i dojma smo da se tamo sasvim dobro uklopio.

Da skratimo priču (pri kraju nam je tinta u pisaćoj mašini), očekuje nas jedna fizički jako zahtjevna utakmica u kojoj  je Jug apsolutni favorit i sve drugo osim njihove pobjede, bilo bi realno ravno čudu. Nije nam namjera demoralizirati naše igrače a ni navijače, ali to je nekakvo realno stanje stvari.

Scroll to Top
Malcare WordPress Security