Regionalna Vaterpolo Liga – II. Turnir

ZAGREB, 25. – 27.Studenog

Nakon dvoboja protiv splitskog Jadrana, koji nam očekivano nije ponudio priliku za podizanje morala, uskačemo u autobus gdje nas u Zagrebu očekuje drugi po redu, turnir Premier Regionalne vaterpolo lige. Kao što to nisu utakmice protiv Jadrana, tako ni natjecanje u elitnom društvu RVL nije mjesto na kojem možemo tražiti priliku za nadogradnju našeg samopouzdanja.

Za razliku od prvog turnira gdje smo odigrali dvije utakmice, ovaj put na rasporedu su nam tri utakmice, ali u humanim uvjetima od jedne utakmice dnevno. Ukoliko slučajno ne pratite skvoš, a namjerno pratite vaterpolo, znate da smo prošlu sezonu u identičnom takmičenju imali nehumani raspored, od po čak dvije utakmice u istom danu.


Na zagrebačkom turniru nastupiti će ukupno 6 ekipa: Jadran ST, Solaris, Mornar BS, VK Novi Beograd, HAVK Mladost te VK Šabac. Prema sustavu natjecanja preskačemo utakmice protiv Jadrana i Solarisa, obzirom da smo se s njima susreli tijekom prvog turnira. Tri utakmice koje se nalaze na našem zagrebačkom rasporedu su:

25.Studeni / 18:30 / HAVK Mladost / Live na Arenasport 1

Za samo otvaranje turnira susrećemo se s Mladosti, čiju smo snagu upoznali tijekom nedavnog turnira Kupa Hrvatske. Tadašnji rezultat nije bio nimalo dramatičan, kako smo priželjkivali, već je utakmica bila potpuno jednosmjerna – možda čak i previše jednosmjerna. Čak smo i mi u redakciji (koji brže zaboravljamo nego pamtimo) iznenađeni koliko su nam još svježe u sjećanju ostale ‘rane’ nakon susreta s mladostašima. Iako protiv naše volje ali ipak, dužni smo spomenuti da je Mladost tada bila bolja od nas za točno 10 golova razlike. Prelako smo ih primali, preteško postizali … obzirom da smo još jednom daleko od nastupa u punom sastavu, nismo uopće sigurni što možemo očekivati ovog puta. Bez ikakve dileme veliki su favorit susreta, a da li mi ‘na drugom roku’ možemo malo popraviti dojam u odnosu na naš posljednji međusobni susret …


26.Studeni / 17:00 / VK Šabac / Live na Arenasport 2

S ekipom Šabca ovu sezonu još se nismo imali priliku susresti, ali sudeći prema njihovim rezultatima, više su nego respektabilan protivnik. Prije dvadesetak dana uspjeli su ostvariti plasman u osminu finala Kupa Europe, što poprilično govori u prilog njihove kvalitete. Čisto usporedbe radi, tijekom kvalifikacija za Ligu Prvaka tijesno su poraženi od splitskog Jadrana (14:13), dok su u natjecanju Kupa Europe deklasirali šibenski Solaris, rezultatom od 16:6. Dosadašnji rezultati, ne pružaju nam baš neku nadu, te ih bez ikakvih dilema stavljaju ih u ulogu velikog favorita susreta, pa nam ne preostaje ništa drugo do … pratimo!


27.Studeni / 10:00 / VK Novi Beograd/ Live na Arenasport 1

Jutarnji nedjeljni termin donosi nam najlakšu utakmicu turnira. Nismo napisali najlakšeg protivnika, nego najlakšu utakmicu! Najlakšu u smislu, najrealnije rečeno – tu nemamo što tražiti. Novi Beograd, sa svim svojim zvijezdama, spada u samu kremu europskog vaterpola. Znate onu uzrečicu, kada vas netko upita; ‘Šta ima?‘ a vi odgovorite ‘Ima sve – a šta nema kupit ćemo‘, tako nekako funkcionira njihov sustav. Skup jakih imena: Rašović, Drašović, Vlachopoulos, Pijetlović … i kao šlag i med na kraju, ponajbolji svjetski ljevoruki bombarder Dušan Mandić, ali i od ove sezone kao med za kraj, fenomenalni mladi španjolac – Alvaro Granados. Kako možete zamijetiti, nisu nimalo ’emotivno’ vezani uz novac, ali upravo zbog toga za bodove jesu. Bez obzira što za novcem ne tuguju, nedavno su ipak ostali ožalošćeni u sklopu Superlige Srbije, gdje ih je kao gost, za sva tri boda ‘oštetio’ VK Radnički iz Kragujevca. Sve vam je jasno, prejaka, preiskusna i prebogata su momčad, da bi im mogli parirati u bilo kojem segmentu igre.


Fizički jako zahtjevan turnir u kojem smo lišeni bilo kakvog imperativa, očekivanja …  jednom riječju svega. Osim samog igračkog koraka naprijed, najvažnije nam je da naši mladići prođu bez ikakvih ozljeda. Tko zna, možda od svih ovih velikih imena ‘pokupe’ neki dobar potez, koji će upotrijebiti kada nam to bude od presudne važnosti.

Naprid (i bez ozljeda) Mornari!

 

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security