Regionalna Vaterpolo Liga – III. Turnir

ŠIBENIK, 19. – 21.Siječanj

Treći po redu turnir Premier Regionalne vaterpolo lige, prema već uobičajenom rasporedu odigrava se na dvije lokacije, ovog puta u Šabcu i Šibeniku. Naše mjesto radnje je Šibenik, gdje će u turnirskom sustavu nastupiti ukupno šest ekipa; Jug AO, Jadran HN, Primorac, Jadran ST, Mornar BS, Solaris. Prema protokolu preskačemo utakmice protiv ekipa s kojima smo se već susreli, odnosno Jadran ST te Solaris. Tri utakmice koje nas očekuju su:


19.Siječnja / 17:15 / JUG AO

Mišljenja smo da ne trebamo trošiti previše medijskog prostora za ekipu Juga. Najkraće ali i možda najtočnije rečeno, vaterpolska institucija! Sigurni smo da bi čak i oni koji uopće ne prate svijet vaterpola, znali poimence nabrojiti bar dva ili tri igrača Juga. Čak i bez staklene kugle njih već ‘vidimo’ na finalnom turniru RVL, pa su tako naš svijet i njihov svijet, iako oba vodena – ipak dva vrlo različita svijeta. Utakmica koju ćemo sigurno provesti u mislima na onu sutrašnju, možda jednu od naših najvažnijih u ‘regionalnoj’ sezoni.


20.Siječnja / 17:15 / PRIMORAC

Momčad koja je nakon pet utakmica RVP lige još uvijek bez bodova, ali ipak s ponešto boljom gol razlikom od nas. Njihovo ‘bezbodovno’ stanje, moguće da nije realan pokazatelj, obzirom da su istovremeno vodili bitke na nekoliko frontova. Tako su u europskom takmičenju LEN Kupa dogurali do osmine finala, gdje su u porazom u uzvratu ispali od francuske momčadi EN Tourcoing. Bili su i ovogodišnji finalisti Kupa Crne Gore, gdje su naposljetku ipak ostali bez titule. Već tradicionalno, crnogorske ekipe su plivački moćne, brze, pa tako očekujemo tešku i neizvjesnu utakmicu, u kojoj bi pobjednika mogle odlučivati nijanse. Ovaj dvoboj velika je šansa za popravak bodovnog konta za obje strane, pa smo sigurni da će i jedna i druga ekipa ući u utakmicu maksimalno motivirane. Dosta toga će ovisiti kako o blagonaklonosti zdravstvenog biltena, tako i o nama samima, ili da se poslužimo Spartanskim geslom; ‘ Tko se više znoji na treningu, manje krvari u bitci!’


21.Siječnja / 13:30 / JADRAN HN

Posljednja utakmica turnira u kojoj smo sigurni da će pristup uvelike ovisiti o rezultatu našeg dvoboja iz prethodnog dana. Sudeći prema Jadranovim rezultatima, čini se da su ipak ponešto slabiji nego prethodne sezone. Na tablici Regionalne lige, trenutno se nalaze na 9.mjestu, što je samo jedno mjesto iznad nas. Iako negativnu, ipak imaju znatnu bolju gol razliku od nas, s tim da ih je u dosadašnjih pet odigranih utakmica, deklasirala jedino ekipa  Jug-a. Još jedna mlada, nezgodna, plivački vrlo moćna ekipa, koja je nedavno osvojila Kup Crne Gore upravo pobjedom protiv gore spomenutog Primorca. Vjerujemo da će puno faktora utjecati na ovu utakmicu, ali njihova dosadašnja igra, odnosno otpor koji su pružali protiv puno moćnijih ekipa bez dileme ih stavlja u ulogu favorita susreta.


Pretposljednji turnir Premier Lige koji će zasigurno ponuditi rješenja ponekih ligaških nepoznanica. Za sada se ispred znaka upitnika nalazimo; Mi, Solaris i Primorac, a po završetku ovog turnira već bi se moglo doznati tko ostaje ‘van Premierne igre’ sljedeće sezone. Istina, preostaje nam još jedan, posljednji – IV. turnir RVP, u kojem će nam domaći teren teško (obzirom na protivnike) pomoći na putu prema novim bodovima. Dakle, jako važan i samim tim težak turnir, čiji zahtjevi traže pomicanje granica, odnosno ‘krijumčarenje’ preko granice boli svakog pojedinog Mornara. Apsolutno smo sigurni da će naši mladići dati sve od sebe, a mi im želimo da ih taj uloženi maksimum prikaže u njihovom najboljem svijetlu!

Naprid Mornari!!

 

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security