Raspored regionalne vaterpolo lige 2023 / 2024

REGIONALNA VATERPOLO LIGA – SEZONA 2023/24

Obzirom smo prethodnu sezonu zadržali status u najelitnijem društvu regionalnog vaterpolo natjecanja – Premier Ligi, s prvim službenim zaveslajima započinjemo već od 15.Rujna. Raspored je ovu sezonu u potpuno novom ruhu, odnosno 12 momčadi podijeljeno je u dvije skupine.

Naša Skupina je ‘A’ u kojoj je ukupno 7 klubova, šest predstavnika je iz Hrvatske te Jadran HN kao predstavnik Crne Gore.

Skupina ‘B’ s druge strane, sastoji se od 5 klubova, odnosno od pet najboljih predstavnika vaterpola Srbije. Prema ovogodišnjem sustavu natjecanja, u prvom dijelu natjecanja svi klubovi koji su u istoj skupini, igraju tzv. jednokružna dvokola (petak – nedjelja). U drugom djelu uzvratne utakmice 3 prvoplasirane ekipe (3 kola / 2 utakmice) kod kluba gdje se protivnici nisu sastali u prvom dijelu. Tako će se dobiti redoslijed klubova od 1. do 3. mjesta u grupi “A”. Na isti način će se odigrati uzvratne utakmice klubova za plasman od 4. do 7. mjesta (3 kola / 3 utakmice) u grupi “A” (između klubova koji nakon prvog jednokružnog dijela budu imati plasman od 4. do 7. mjesta).

Sustav za plasman od 1. do 5. mjesta – dva turnira (drugi dio – završnica):
Tri prvoplasirana kluba iz grupe A i dva prvoplasirana kluba iz grupe B će odigrati dva turnira. Na svakom turniru će klubovi iz grupe A odigrati dvije utakmice s klubovima iz grupe B, dok će klubovi iz grupe B odigrati po tri utakmice na turnirima protiv klubova iz grupe A. Nakon odigranih turnira sastavlja se konačna tablica (redoslijed) na način da će se u tablicu prenijeti bodovi i rezultati međusobnih utakmica klubova odigranih u grupi iz prvog dijela natjecanja (kući–vani). Bodovi i rezultati se prenose između tri prvoplasirana u grupi A i dva najbolja kluba iz grupe B. Turniri će se odigrati u gradovima klubova koji osvoje grupu. Sustav za plasman od 6. do 8. mjesta – dva dvokola križanjem;
Četvrtoplasirani i petoplasirani klub iz grupe A i trećeplasirani iz grupe B nakon završenih svih utakmica u grupi se sastaju međusobno na način odigravanja dva dvokola, dva vikenda. Kući i u gostima.
Sustav za plasman od 9. do 12. mjesta – dva dvokola križanjem:
Po dva posljednjeplasirana kluba iz grupe A (šestoplasirani i sedmoplasirani) i grupe B (četvrtoplasirani i petoplasirani) nakon završenih svih utakmica u grupi, sastaju se međusobno na način odigravanja dva dvokola, dva vikenda.

Prve utakmice na rasporedu su nam  15. i 17.Rujna, ali više o tome koji dan prije samih utakmica.
Scroll to Top
Malcare WordPress Security