RVL / ZAGREB / 2.KOLO – BUDVA

REGIONALNA VATERPOLO LIGA, 04. OŽUJAK / ZAGREB

🔹 Ostvarilo se naše predviđanje iz najave susreta. Napisali smo da će biti teška utakmica, rovovska bitka … i sve ostalo što krasi utakmice ovog tipa. Samo otvaranje utakmice, bilo je jako loše za živce svih navijača Mornara. Na kraju 1/4 susreta, na semaforu je pisalo 1:4 u korist Budve! U trenutcima u kojima smo skoro već planirali zamjenu umalo uništene tipkovnice, “probudio” se jedan mladić, inače najbolji strijelac Mornara – Marin Vrdoljak. Na Vrdoljakov pogon (5 od ukupno mornarevih 6 golova) uz naravno svesrdnu pomoć svih ostalih, uspjeli smo anulirati prednost i dovesti utakmicu u očekivanu i zasluženu dramaturgiju. Budva je nakon neočekivano velike početne prednosti, posebno u susretima ovakvog tipa, izgubila svoj ritam (ili smo mi nametnuli svoj!) pa je utakmica krenula u nama relativno željenom smjeru. U bazenu se još uvijek odvijala prava drama, pogodci su se s obje strane teško postizali … sve do 4/4 susreta. Taj posljednji period, pokazali smo duh, energiju, “špirit” … sve ono što volimo i želimo da krasi sve naše ekipe – od Mlađih Nada pa sve do seniora. Minimalnim vodstvom Budve, drama se protezala sve do 3 sekunde (ima vrimena, vrag odnija prišu !!!) prije kraja kada je već gore spomenuti MV(p) postigao pogodak za konačno izjednačenje i podjelu bodova. Iako je tipkovnica preživjela 1/4 susreta, posljednju definitivno nije, pa ovim putem apeliramo na upravu Mornara da nam se omogući kupnja nove (L….h marke, bežična!) tipkovnice!


Da ne pričamo samo mi, za direktan izvještaj iz rova, upitali smo našeg najiskusnijeg (pri tom mislimo na najmanje euforičnog) igrača Duju Buzdovačića:

Loše otvaranje, mislim da je pritisak šta smo morali dobiti utakmicu, utjecao najviše na našu mladu ekipu.. Iskustvo je u ovakvim utakmicama najbitnije i mislim da je ovo jedan veliki korak naprijed za naš sastav.. Iako je moje mišljenje da samo otvaranje nije bilo tako loše, općenito da utakmica uopće nije bila loša sa naše strane, jednostavno nešto se pita i protivnike..

Treba spomenuti da je Kordić na golu odradio fenomenalan posao, bekovi (Roko i Pero) također su daleko držali centre, bilo je dosta blokova, tako da smo defanzivno odigrali jednu od boljih utakmica otkako sam ja u klubu..
Šta se tiče napada, mi centri smo izborili dosta isključenja, općenito svi su radili sto se od njih očekuje.. Jedino što nas ostale nije išao šut (osim Marinu).  Najveća boljka ove ekipe je realizacija igrača više, i na tome najviše moramo radit do kraja sezone, pa se možemo nadati pozitivnim rezultatima. Na nama je da radimo i slušamo trenere, i kada tako radimo, onda nas i rezultat na kraju pomazi kao večeras…

 

Obzirom da večeras nismo uzeli sva tri moguća boda, prestali smo biti gospodari svoje sudbine. Sada čekamo neke povoljne vjetrove od ostalih ekipa, pošto su pred nama dvije utakmice u kojima su nam bodovi više nego jako daleki.

Naprid Mornari!

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security