RVL / ZAGREB / 4.KOLO – NOVI BEOGRAD

REGIONALNA VATERPOLO LIGA, 06. OŽUJAK / ZAGREB

🔹 Većini ljudi Nedjelja služi kao dan za odmor, a nama ( Mornaru) služila je za brojne kalkulacije i proračune. Ne samo da smo ovisili o drugim rezultatima utakmica u seniorskoj konkurenciji , nego smo isti slučaj danas imali u kvalifikacijskim utakmicama Kadeta. Kako smo bili svjesni da ćemo bodove protiv Novog Beograda jako teško uprihoditi (vidi sliku gore), a u svrhu našeg mira u ligi, ekipa Crvene Zvezde nije smjela izgubiti od Budve. Kako u stvarnom životu, malo sreće koja prati hrabre potrebno je i u sportu … iako gledajući realan odnos snaga u toj nama važnoj utakmici, neka velika sreća nije nam ni bila neophodna. Nisu nam omiljene situacije gdje naša sreća ovisi o tuđoj nesreći (pa tako ni ovog puta), ali porazom Budve, mi smo izbjegli posljednje mjesto Premier RVL koje znači direktnu liniju za nižu ligu. Izbjegavanjem direktne linije “poziv nam je ostao na čekanju”, odnosno na čekanju smo odigravanja play-out utakmica – gdje sami (uz svesrdno odmaganje od strane protivnika) odlučujemo o svojoj sudbini.

Od očekivane kalkulacijske Nedjelje na više razina, ispalo je da smo na kalkulacije trebali računati samo u seniorskoj konkurenciji. Kadeti su napravili iznenađenje pobijedivši favorita susreta Mladost, i sami sebe lansirali na 2.mjesto poretka, te samim tim osigurali nastup na finalnom turniru Prvenstva Hrvatske.


Boris Pavlović       /       Marino Marović

.. a o samoj utakmici … obzirom da Novi Beograd spada u samu kremu svjetskog vaterpola, nismo imali nikakvih iluzija o mogućem ishodu. Ono što nam se onako letimičnim pogledom na statistiku utakmice svidjelo, što smo i jučer spomenuli, da nam većina igrača vraća svoju ofenzivnu formu i da ih se sve više nalazi u ulogama strijelaca. Ne spominjemo to iz razloga što će njihove bake, djede, roditelji, cure, žene, susjedi, poštari …vidjeti njihov pogodak, već iz razloga da smo ne samo pojedinačno, nego na razini cijele momčad napadački opasni.

Ovim turnirom završen je ligaški dio RVL, što znači da prve četiri plasirane ekipe igraju final four za prvaka, mi se borimo za opstanak dok je ekipa Budve direktno ispala iz Premier Lige.

A sada redakcija bez kalkulacija(!) uzima zasluženi predah sve do sljedećeg vikenda, kada je na redu juniorsko prvenstvo u Dubrovniku. Seniori također odmaraju jedno kolo, te im je sljedeća utakmica prema rasporedu 23.Ožujka u Šibeniku, protiv ekipe Solarisa.

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security