Sedmo mjesto Mlađih Nada na Kupu Hrvatske!

22.-25.Rujna, Korčula

Kako sam naslov kaže Ml.Nade osvojile su sedmo mjesto na finalnom turniru Kupa Hrvatske. Od prvotnih pet momčadi u skupini zauzeli smo 4 mjesto, što nas je poslalo u donji dom prvenstva, odnosno u borbu za 5.-8.mjesta. Naši momci turnir su odradili pod trenerskim vodstvom prof.Marijan Smoje te Hrvoje Bobanović – u ulozi njegovog pomoćnika.


U prvom kolu Jadran je bio bolji od samog početka utakmice, gaseći nam sve nade u pobjedu. Konačni rezultat utakmice 3:9 u korist protivnika. Možda se nađete u čudu ali bez obzira na rezultat, ipak smo zadovoljni prikazanim. Nismo loše izgledali u bazenu, ali je nedostajalo malo čvrstine u duelu…

Druga utakmica turnira donijela nam je ekipu Juga. Poseban režim priprema u ‘vojnom kampu’ prije same utakmice, rezultirao je odličnom izvedbom u bazenu. Odigrali smo odlično, držali se dogovora, sve je išlo onako kako je trebalo. Pobijedili smo konačnim rezultatom od 13:5.

Treće kolo donijelo je ipak blaže razočarenje, jer iako smo znali da je ekipa Cavtata veliki favorit, ipak se nismo nadali tolikoj razlici u kvaliteti. Pobjednik nas je deklasirao rezultatom od 2:12, te nas poslao u borbu od 5.-8.mjesta

Posljednje kolo u skupini protiv ekipe ZPK, nije imalo nikakav veći značaj jer smo dan prije već zapečatili našu sudbinu. Obzirom na rezultatsku nebitnost, treneri su odlučiti dati priliku najmlađima u ekipi, da odigraju veliki dio utakmice. Mnogi od njih su se toliko prepali da smo ih jedva uspjeli nagovoriti da siđu s umjetne penjačke stijene na koju smo ih odveli da se malo zabave. Utakmica je završila rezultatom od 11:2 u korist zagrebačkog ZPK.

Svi naši rezultati na turniru

U borbi za poredak od 5. – 8.mjesta čekala nas je ekipa Solarisa. Utakmicu smo otvorili i odlučno i odlučno, vodstvom od dva zgoditka razlike činilo se da smo na dobrom kursu. Takva situacija je trajala sve do drugog dijela treće dionice, gdje smo se jednostavno ugasili i prestali igrati. Poraz nas je udaljio od blizine vrha tablice i odveo u borbu za 7.mjesto protiv ekipe VK Galeb.

Utakmicu za 7.mjesto obilježila je želučana viroza koja je se pojavila kod nekih igrača, ali su naši mladići to hrabro istrpjeli i uspjeli pobijediti konačnim rezultatom 7:6.

Osvajač Kupa Hrvatske je ekipa VK Cavtat, koja je prvenstvo završila bez ijednog poraza! Kompletna ljestvica izgleda ovako:


Bez obzira na krajnji rezultat, jako smo zadovoljni prikazanim. Sigurno vam sad ništa nije jasno, ali dopustite da vam ukratko objasnimo. Naime naša ekipa je najmlađa na turniru, što znači (osim nedostatka kilograma i zrelosti) da nam u istoj kategoriji dogodine, ostaje čak sadašnjih 9 (!) igrača koji već sad pokazuju poprilično razumijevanje vaterpola. To bi značilo, da bi ova naša kategorija Mlađih Nada dogodine trebala biti i više nego dobra, i to nam daje za pravo da se osjećamo sretno i zadovoljno.

To bi bilo sve od nas s turnira u Korčuli, a u nastavku pogledajte ‘korčulansku’ galeriju slika;

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security