Šesto mjesto kadeta na prvenstvu Hrvatske

ŠIBENIK, 23. – 26.Ožujka

GRUPA “B”

Kao što smo vas u najavi prethodno upoznali, početak našeg šibenskog puta krenuo je skupinom ‘B’. Odmah na samom otvaranju dočekao nas je jedan od favorita ali i domaćin Prvenstva, šibenski Solaris. Razlika u kvaliteti bila je evidentna odmah na samom početku utakmice, kada je domaćin već poveo rezultatom 3:9. Konačni rezultat bi najradije što prije zaboravili, ali smo ga ipak dužni navesti, 8:23 – vjerujemo da je jasno u čiju korist. U drugoj utakmici skupine nismo prošli puno bolje jer nas je dočekao još jedan od favorita (kasnije se pokazalo prvak) turnira, Medveščak. Ponovio se prethodni dan gdje je protivnik odmah u prvom periodu susreta demonstrirao snagu, velikim vodstvom od 6:0. Utakmica se nastavila samo u jednom (ne našem) smjeru, gdje smo za konačni rezultat dobili brojke u omjeru 17:6.

Konačna treća utakmica skupine donijela nam je toliko priželjkivanu neizvjesnost. U derbiju protiv naših sugrađana POŠK 1937, nakon vodstva od 6:3, malo smo popustili s ritmom i u neizvjesnoj završnici na koncu pobijedili rezultatom 10:9. Utakmica u kojoj se jedan kao najzaslužnijih, odnosno ‘naubojitijih’ pokazao T.Mamić sa svoja 4 zgoditka.

SKUPINA ‘B’

Treće mjesto skupine vodilo nas je na okršaj protiv drugoplasiranog iz skupine ‘A’, u ovom slučaju na zagrebačku Mladost. Uzbuđenje nakon prethodne pobjede bilo je čak toliko, da je svoj  danak naplatilo uskraćivanjem sna. Naspavani ili ne, Mladost se u četvrtfinalu pokazala kao dosta bolja momčad, zasluženo nas pobijedivši rezultatom 13:5. Pobjedom su osigurali nastup u polufinalu, dok smo mi nastavili svoj put u utakmicama od 5. – 8.mjesta.

Tu nas je na prvoj stepenici dočekala još jedna zagrebačka momčad, ovog puta ZPK (Zagrebački Plivački Klub). Neizvjesnost utakmice uspjeli smo otkloniti tek u posljednjem periodu susreta, kada smo s 4 postignuta a jedim primljenim zgoditkom otišli na konačnih 11:8. Iz naših redova najraspoloženiji bili su Toma Domljanović s 5 zgoditaka, te Vice Bućan sa svoja tri.

Pobjeda nas je odvela u direktan okršaj za 5.mjesto, i to ponovno s našim ‘starim znancima’ iz skupine – ekipom POŠK 1937. Iako smo ih u skupini uspjeli pobijediti, ovaj put nam koncentracija nije bila na maksimumu te je protivnik odnio zasluženu pobjedu rezultatom 13:9.


Ukoliko turnir promatramo iz prizme ‘do pola punog bazena’, na koncu je ovo ipak zadovoljavajući rezultat. Prisjetimo se da smo se u kvalifikacijama velikom mukom izborili za nastup na ovom turniru, tako da se finalno 6.mjesto u Hrvatskoj teško može smatrati neuspjehom.

Ukoliko ste možda propustili fotografije s turnira na našim društvenim mrežama, možete ih pronaći u nastavku ovog članka.

Do slušanja!

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security