Nade - Mornar BS

Šesto mjesto ‘Nada’ na Prvenstvu Hrvatske

SPLIT, 29.Ožujka – 2.Travnja

GRUPA “B”

Nastup ‘Nada’ na splitskom Prvenstvu Hrvatske, započeo je u skupini ‘B’, gdje smo u našem prvom kolu dočekali ekipu VK Osijek. Rezultat od 17:1 govori sam za sebe da nismo imali baš nikakvih problema za ostvarivanje prvih bodova. U večernjem terminu, bila je druga priča. Korčulanski KPK je već ozbiljan protivnik gdje smo iako nakon dobrog otvaranja utakmice i vodstva, jednostavno ‘zaboravili’ igrati. Nakon što smo tijekom utakmice ostali bez jedinog centra (sjetite se da je naš kapetan Dužević na oporavku), priča o ovoj utakmici bila je završena rezultatom 17:4. U posljednjoj utakmici skupine nismo se nadali još jednom ekstremnom rezultatu, bez obzira što je bio u našu korist. U ranim jutarnjim satima bili smo bolji od ekipe POŠK 1937 rezultatom od čak 14:0, s čim s ostvarili primarni cilj turnira . plasman među osam najboljih momčadi. Posebno raspoložen za ulazak među osam, bio je Nino Čečuk sa svojih točno 8 zgoditaka.

PH Nade - Skupina B
Skupina ‘B’

DRUGA FAZA

Završetkom prve grupne faze, otvoreno je novo poglavlje turnira u vidu novih grupa koje su odlučivale o konačnom plasmanu. U nove skupine prenosili su se bodovi iz prethodnih međusobnih susreta. pa smo se tako našli u skupini ‘F’, zajedno s; KPK, Mladosti i Solarisom. Obzirom da smo s ekipom KPK odigrali u prvoj fazi, preostale su nam dvije nove borbe u skupini. Prva utakmica protiv velikih favorita zagrebačke Mladosti, koja je tu ulogu u srazu protiv nas vrlo brzo i opravdala. Kako mi volimo brojku ’17’, bila ona ‘+’ ili ‘-‘, još jednom smo je objeručke prihvatili, ovog puta u negativnom smislu – konačnim rezultatom 17:6. U jutarnjem terminu dočekala nas je ekipa Solarisa, gdje smo dobrom obranom ali i efikasnim napadom, protivnika pobijedili rezultatom od 5:10.

Skupina “F”

5. – 8.MJESTA

U konačnoj borbi za mjesta, večernji subotnji termin bio je rezerviran za ekipu Galeba, gdje nas je pobjeda vodila u borbu za 5.mjesto – dok je poraz značio bitku za 7.mjesto. Nade iako dokazani jutarnji tipovi, uspjeli su pobijediti sebe te jakom obranom zaustaviti protivnika na samo 4 zgoditka. Pobjedom od 6:4, ostvarili smo pravo borbe za 5.mjesto, protiv zagrebačkog ZPK.

PH Nade - Mornar

Iako je ZPK prije turnira slovio za jednog od polufinalista, ipak su se našli oči u oči s nama u borbi za 5.mjesto. U nesmiljenom okršaju, u teškoj rovovskoj bitci, regularni dio utakmice završio je rezultatom 4:4 – nakon čega se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. U drami peteraca, samo nas je jedan zgoditak dijelio od konačnog slavlja, ali smo ga nažalost promašili. Promašaj za pobjedu donio je još jednu seriju peteraca, koju nismo uspjeli privesti u svoju korist i konačnim rezultatom od 9:8, turnir zaključili na 6.mjestu.


S obzirom da smo ostvarili primarni cilj natjecanja, ulazak među osam najboljih, a potom i sekundari – borbu za 5.mjesto, turnir za nas ima pozitivan predznak. Ostvarili smo i bolji plasman nego smo na početku očekivali, iz utakmice u utakmice svjedočili sve većem napretku naših mladića, sve bojim igrama pa nam tako konačno 6.mjesto ipak pričinja zadovoljstvo.

Čestitamo svim našim mladim sudionicima, zbog svega što su tijekom turnira pokazali!

U nastavku vam kroz foto galeriju donosimo djelić atmosfere s turnira.

Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security