SREBRO JUNIORA NA KUPU!

RIJEKA, 9.Lipnja – 02.Srpanj
FINALNI TURNIR

🔹 Od ukupno osam momčadi naši Juniori osvojili su drugo mjesto na finalnom turniru Kupa Hrvatske. Naš put započeo je zimskim kvalifikacijama, da bi realizacija krenula grupnom fazom skupine ‘A’, u društvu: Jadran, HAVK Mladost te POŠK 1937. Kako nas je u Rijeci ‘nosila rijeka’ pročitajte u nastavku:

1.Kolo: MORNAR BS – HAVK MLADOST 10:9

🔹 Strijelci: Kovačević (1), Čurković (1), Majić (1), Budiša (1), Jelinčić (1), Penava (2), Omrčen (3) 🔹

Više nego ugodno iznenađenje priuštili su nam Juniori pobjedom protiv favorizirane Mladosti, u prvom kolu turnira Kupa. Iako je tijekom utakmice bio velikih oscilacija u igri; vodstvo od 6:3 pa zatim zaostatak od 6:8, naša ekipa pokazala je karakter i vjeru u sebe, te na koncu preokrenula krajnji rezultat u našu korist!


2.Kolo: JADRAN – MORNAR 14:14

🔹 Strijelci: Kovačević (2), Čurković (3), Omrčen (1), Majić (1), Čumbelić (3), Penava (2) te Jelinčić (2). 🔹

Na naše veliko zadovoljstvo Juniori nastavljaju s dobrim igrama, ostvarenjem još jednog iznenađenja, odnosno boda protiv treće ekipe u državi. Bili smo čak na pragu punog bodovnog učinka, ali nedostajao je samo manji dašak sportske sreće za puni plijen. Iako je Jadran utakmicu otvorio vodstvom, Mornari se nisu predavali te smo utakmicu uspjeli okrenuti u našu korist. Pri samom kraju dvoboja protivnik se pokazao kao malo s(p)retniji, te uspio izjednačiti krajnji rezultat. Osim prikazane vrlo dobre igre, upravo ono što nam se kod njih najviše sviđa su njihov karakter i borba do ‘zadnjih para mudantina’!


3.Kolo: MORNAR BS – POŠK 1937  12:10

🔹 Strijelci:  Čurković (2), Omrčen (1), Majić (1), Čumbelić (4), Penava (2), Matić (1), Budiša (1). 🔹

Veliki napredak u igri u odnosu na zimsko prvenstvo, još jednom se pokazalo nije nikakva slučajnost. Kako ih je zimski period razvukao s seniorskim, školskim … obvezama, tako ih je ljetni čini se (ovo da ih ne ‘ureknemo’) ujedinio u ‘pravu klapu’. Pokazali su to u dva navrata i danas, u dvostrukom programu protiv naših sugrađana, jutros … ma znate već, ali i u popodnevnim satima. Iako se umor na licima igrača dao iščitati u očima promatrača, te usprkos ‘prijetnjama’ protivnika u drugom dijelu utakmice, pobjeda ipak nije dovedena u pitanje. Još jednom bravo za cijelu ekipu!

Kako je poznato da sreća prati hrabre, tako nas je pomazila u raspetu skupine, jer je Mladost pobijedila Jadran te nas time direktno poslala u polufinale.


POLUFINALE : MORNAR BS –  PRIMORJE  10:9

🔹 Strijelci:  Omrčen (4),  Čumbelić (5),  Budiša (1). 🔹

Istinska vaterpolo poslastica u kojoj su se tijekom cijelog susreta izmjenjivala vodstva i preokreti. Utakmica kojoj je po svemu bilo mjesto u finalu, puna borbenosti, dramaturgije, atraktivnih poteza …svega onog što vaterpolo čini vaterpolom! Utakmica kojom su nas naši momci učinili i više nego ponosim (slavili smo duboko u noć), utakmica u kojoj su nas prožimali trnci, preskakali otkucaji srca, ludovali tlakovi … ali vrijedilo je! ‘Živili smo’ i ‘igrali’ tih 32 minute s našim momcima, kojima ovim putem zahvaljujemo na svim emocijama i adrenalinu koje su nam pružili. Od srca vam hvala!


                                                                                                                                               – FINALE –
MORNAR BS –  JUG AO   6:13

🔹 Strijelci: Kovačević (1), Omrčen (1), Miše (1)  Čumbelić (2),  Penava (1). 🔹

Nije ‘vrime od nedilje za u polje poći’ a nažalost ni vrime za s peharom kući doći. Kako mi uvijek gledamo iz perspektive ‘bazena do pola punog’, kući se ipak vraćamo sa velikom uspjehom, sa 🥈medaljom! 👌
Najveći razlog poraza u finalu pripisujemo neradnoj Nedjelji omiljenog nam riječkog dućana, gdje nam je kupnja voća iz eko uzgoja prije svake utakmice donosila sreću.
Šalu na stranu, Jug je odmah od početka pokazao dominaciju na koju mi nismo uspjeli odgovoriti. Još pod jučerašnjim slavljeničkom dojmom, nišanske sprave su nam bile previše opuštene da bi naciljale okvir protivničkog gola. Aktualni prvaci države su takve situacije znali dobro ‘unovčiti’, te tijekom cijele utakmice održavali popriličnu prednost. Tuga za zlatom kod nas nije pronašla svoje mjesto, jer smo cijeli turnir, sve do danas, odigrali i više nego briljantno, pa se kući vraćamo uzdignute glave i s osmijehom na licu! 👌

Čestitamo Jugu na osvojenom turniru, ali prije svega čestitamo cijeloj našoj ekipi na ovom fenomenalnom uspjehu!

Još jednom, bravo momci! Svaka vam čast! 🙌
U nastavku uživajte u foto galeriji s riječkog turnira;
Scroll to Top
Malcare WordPress Security