Teškom mukom ali ipak – jadran

Porazom od Jadrana službeno se opraštamo od ovogodišnje borbe za titulu prvaka Hrvatske. Pošto je vrijeme = novac, gentelmanski smo prepustili našim sugrađanima mjesto u borbi za vrh, jer smo uvjerenja kako oni imaju puno više vremena za takav zgusnuti raspored utakmica . Ujedno smo procijenili da su naši igrači još premladi da bi se znali nositi sa teretom slave koju bi nosila eventualna titula prvaka Hrvatske, pa smo se za njihovu dobrobit odlučili žrtvovati i svu pažnju usmjerili prema zlatnoj sredini tablice. Prvih pet kola smo bili vodeći u poretku, vidjeli smo da to možemo i znamo, pa nas više nije ni bilo briga.

Šalu na stranu, bez obzira na konačan rezultat ovo je bila utakmica kakve definitivno volimo i želimo gledati u budućnosti. U današnjoj utakmici smo vidjeli …sve. Kad kažemo sve, mislimo na; zalaganje, borbu, pristup utakmici, iskazanoj želji, obrani, napadu … sve je funkcioniralo i više nego dobro!  Upravo i baš iz razloga što je naša momčad disala, funkcionirala i igrala kao jedan ne želimo ni jednog igrača izdvojiti imenom i prezimenom iznad ostalih. Odigrali smo SVI onako kako mi volimo naglasiti ..črvsto, tvrdo …Mornarski! Dobrim dijelom utakmice bili smo u prednosti od po dva zgoditka prednosti nad Jadranom ali (često je ovo “ali” ali 😀 ipak smo mi još premladi da ne bi bilo ali-ja ) dužina klupe je ipak (ne mislimo na metre) na kraju bila rezultatski presudna. Kako je redakcija još uvijek pod jakim dojmom susreta, za viđenje utakmice smo se obratili iskusnom liscu i desnoj ruci Bureta (op.a. Danijel Burić), Borisu Pavloviću:

Borbenost, zajedništvo i maksimalni angažman svih igrača na današnjoj utakmici protiv odlične ekipe Jadrana pokazao nam je put kojim bi morala ova mlada i potentna ekipa golobradih mladića Mornar Brodospasa trebala koračati, kroz sve utakmice da bi dostigla nivo današnjeg protivnika. Svakako jedna od boljih izvedbi ove sezone naših mladića koji su još jednom pokazali da imaju potencijal i kvalitetu i da se na njih u pravom smislu može i mora računati…”

 

Boris nas je kao iskusniji i stručniji poštedio navale (pozitivnih!) emocija u tekstu i na tom smo mu jako zahvalni, a nadamo se i vi jer bi u tom slučaju imali predug članak. Čestitamo Jadranu na plasmanu u polufinale gdje ih dočekuje Mladost , a mi odlazimo također u glavni grad ali (opet) na dvoboj protiv Medveščaka. Čestitamo našim momcima na prikazanoj igri, zalaganju i trudu te od njih očekujemo identičan pristup u narednoj utakmici. Više o tome u sljedećem izdanju.

Do slušanja!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security