Uzvratna utakmica četvrtfinala PH / Solaris

Prvenstvo Hrvatske Seniori / 6.Travanj / 19:30 h /  ŠIBENIK

VERSUS SOLARIS  (Sezona 2022 / Epizoda 3/3)

U unakrsnoj vatri kvalifikacija za RVL i Prvenstva Hrvatske, stigli smo do posljednje epizode naše mini serije protiv Solarisa. Prisjetimo se da je ovo uzvratni dvoboj, nakon što je u prvom susretu Solaris pobjedom ostvario poprilično velik korak prema ulasku u polufinale. U tom nedavnom nesretnom dvoboju, gosti iz Šibenika bili su “sretniji” od nas rezultatom 10:12. Za ostvarenje naše sreće, s Crnice ne samo da bi trebali otići s pobjedom, nego bi ona trebala biti u vidu razlike od tri gola viška u protivničkoj mreži. Postoji i mogućnost otključavanja još jednog scenarija, ukoliko bi utakmica završila točno s 2 zgoditka prednosti u našu korist, tada bi sreća ili tuga ovisila o uspješnosti realizacije kaznenih udaraca. Puno ili malo nam za sreću treba … ovisno da li vam je čaša napola prazna ili do pola puna.

Znamo da je našem stručnom vodstvu uvijek do pola puna, iako smo mi a vjerujemo i oni, jako dobro svjesni težine zadatka. Već u nekoliko navrata Solaris nam je pokazao da su ipak malo iskusnija i zrelija momčad, što je u utakmicama ovakvog tipa od presudne važnosti. Istina, mi manjak prave zrelosti koja dolazi s godinama, nadoknađujemo ponekad i ekstremnom borbom i zalaganjem, ali čak i kada dajemo 120% od svojih mogućnosti … upravo ta zrelost (u vidu mirnoće koju donosi) često se pokaže kao presudan faktor. U davna vremena sreća je pratila samo hrabre, kako sada ima puno više mogućnosti, tako i prati puno više instagram profila; Mudre, iskusne, zrele, smirene … itd.

U manjak mirnoće uvjerili smo se i u prethodnom susretu, pri rezultatu od 10:10, gdje smo par minuta do kraja primili dva lagana gola, te nam je cijeli 120%-tni trud ostao (pao u vodu – ovdje ne drži vodu!) u vodi.

Dakle očekuje nas još jedna teška utakmica, u kojoj Solaris drži meč loptu polufinala u rukama, a mi sve što možemo je ono što već uobičajeno radimo – dati sve od sebe! Predaja nam nikad nije opcija (valjda sreća ne prati i taj profil!), pobjedi se naravno nadamo, za borbu smo spremni … pa šta bude.

Neka bolja momčad pobijedi!

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security