Uzvratna utakmica – medveščak

NA DNU ČLANKA – DIREKTAN LINK ZA PRIJENOS SUSRETA UŽIVO
KROZ PRIZMU PRVOG SUSRETA …

Nakon prve utakmice u boravištu Medvjeda, vraćamo se u prebivalište Mornara. Kao što već sigurno znate, prvi susret završio je bez pobjednika, rezultatom 13:13. Čini se da smo u najavi prvog susreta pogodili kada smo se zapitali; da li je Medveščak pobjedama u donjem domu tablice, kroz takve utakmice gradio samopouzdanje i sigurnost !? Odgovor je stigao već tijekom utakmice kada su Medvjedi pokazali veliki napredak u igri u odnosu na početak sezone, i dobro nam “zagorčali” život. Za prvu utakmicu rekli bi da je iz jednog bitnog aspekta, u najmanju ruku bila čudna. Naime “košarkaškim” pristupom suđenju, dosuđeno je čak 39 teških prekršaja! Egzaktna znanost – matematika, “kaže” da ukoliko podijelimo broj minuta utakmice sa brojem teških prekršaja, dolazimo do rezultata gdje je u prosjeku svakih 50 sekunda utakmice bio jedan teži prekršaj !? Da ne bi bilo zabune, kriterij nježnog – skoro pa platonskog pristupa vaterpolo igri, bio je jednak za obje momčadi. Blago rečeno, popriličan broj isključenja rezultirao je (ma nemoguće!) ogromnom akumulacijom nervoze za sve sudionike susreta. Domaćin igrajući bez imperativa pobjede, u takvim situacijama pokazao se mirnijim – iskoristivši svoje šanse, dok smo mi za to vrijeme pogađali; stative, prečke, golmana…promašivali peterce…itd.

U toj situaciji kao najsnalažljiviji u našim redovima pokazali su se upravo Marin Vrdoljak sa (4) te mladi Domagoj Butić sa svoja (3) postignuta zgoditka. Zahvaljujući tim zgoditcima Vrdoljak je vratio titulu “prve udarne igle” Mornara, dok mu za vratom brojevima svojih zgoditaka “pušu” braća Duje i Roko Akrap.

POPRAVNI ISPIT …

Uzvratna utakmica koja je za našu mladu ekipu od popriličnog značaja. Momčad koja pobijedi, penje se stepenicu više, odnosno ulazi u direktnu bitku za konačno 5. mjesto poretka Prvenstva Hrvatske. Oslanjajući se pomalo i na statistiku, prije prve utakmice nekako smo (bez lažne skromnosti, a uz dužno poštovanje prema protivniku) ipak očekivali našu pobjedu. Kako taj cilj u zadane 32 minute nismo ostvarili, preostaje nam drugi a ujedno i posljednji popravni ispit. Pritisak pobjede ponovno je na nama, i definitivno nam ne ide na ruku, ali upravo u zahtjevnim utakmicama i životnim situacijama ovakvog tipa, “rađaju se igrači” i mladići postaju muškarci. Kad sudačka zviždaljka označi kraj i svjetla reflektora se pogase, nikoga neće zanimati; jesmo li imali sreće, kakvo je bilo suđenje, tko je trpio bolove … ali će sve nas zato zanimati samo jedno;  Teče li u našim venama krv boraca i pobjednika !!?

Ajmo Mornari, skačimo u bazen i pokažimo da smo dostojni imena na kapici pod kojim nastupamo !

Scroll to Top
Malcare WordPress Security