Premier vaterpolo liga, utakmice od 9.-12.mjesta

‘WATERGATE’ VATERPOLSKE PREMIER LIGE !?

‘Watergate’ je naziv političkog skandala 60′-tih godina u Americi, koji je dovelo do smjene tadašnjeg predsjednika Nixona. Poveznica s tim slučajem ovdje baš i nema, ali priznati ćete da je sam naziv afere apsolutno prikladan za vaterpolo. Iako nikom nije jasno što se događa i kako to objasniti, potruditi ćemo se u što je moguće kraćim crtama. Kako dvije prethodne, tako i dvije utakmice koje slijede direktno odlučuju o budućnosti nas ili Partizana u Premier ligi. To bi samo po sebi bilo sve u redu da ne dolazimo do situacije koja vjerujemo u nijednom sportu na svijetu (čak ako i uključimo III. umirovljeničku afričku boćarsku ligu) još nije zabilježena. Naime nekakvim posebnim dekretom Vaterpolo saveza Srbije, u najmanju ruku nestvarnom odlukom, našim direktnim konkurentima – Partizanu, zbog ove sezone osvojenog samo jednog boda (do vremena prije odluke); pazite sad ovo, tek tako su pridodana još dva nepostojeća boda !! Partizan bi tako u nekakvom ‘normalnom’ i regularnom sportu, kao i u takvoj ligi trebao imati ukupno 4 boda (neriješeno s VK Šabac i pobjeda nad nama), ali kako ipak pričamo o vaterpolu uz dodatak dvije žlice političkih začina –  našli su se ‘ni krivi ni dužni’ na 6 bodova! U normalnoj i regularnoj situaciji Partizan bi tako u predstojeću međusobnu utakmicu ušao s 4 boda, mi sa 3, te bi poraženi iz našeg susreta bez obzira na ostvarenu gol razliku direktno ispao iz lige. U nejasnom i maglovitom ‘obrazloženju’ takve odluke, stoji je da se dodatni bodovi Partizanu pridodaju na temelju nekakve utakmice iz prethodne (!!) sezone. Ako pomislite kako vam ništa nije jasno, kako je to nemoguće, u identičnoj ste situaciji kao i mi! Više je nego jasno da Vaterpolo savez Srbije po svaku cijenu želi sačuvati VK Partizan od mogućeg ispadanja, čemu smo itekako svjedočili i tijekom našeg međusobnog susreta, gdje nam je između svega ostalog dosuđen i nepostojeći teški prekršaj, te smo u bazenu proveli 4 minute s igračem manje. Da više ne duljimo …

Pod ovakvim okolnostima postavlja se pitanje regularnosti ali i samog smisla nastavka ovog natjecanja!? U sportu pobjeđuje (ili bi bar bi trebao) bolji, brži, jači … i neka nas takav i pobjedi, neka nas izbaci iz lige ali neka se to desi zasluženo – u bazenu, umjesto za nekakvim stolom ili posebnim naputcima s istog!

Kako smo upoznati, sljedeći tjedan sastaje se upravni odbor Regionalne lige gdje bi mnoge stvari trebale biti razjašnjene. Bez obzira na cijelu situaciju svejedno nas očekuju još dvije utakmice gdje je ulazak na bazen organiziran u stilu ‘dana otvorenih vrata’, te vam ne preostaje ništa drugo nego li da se kroz njih slobodno ušetate.

Naprid Mornari!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security