01.Kolo PH Seniori – Primorje

02.Listopad, 20:00h

Nakon prošlogodišnje, iz svih aspekata turbulentne sezone, okrećemo novi list u kalendaru. Upravo taj novi list, za prvu utakmicu Prvenstva Hrvatske u sezoni 2021/22 namijenio nam je gostovanje kod riječkog Primorja.

U prošloj sezoni s Primorjem smo se susreli dva puta. Kao gosti poraženi smo s 11:8, dok smo u domaćoj kloriranoj vodi ponovili nešto slično, rezultatom 9:12. Riječani su prethodnu sezonu završili na 5.mjestu, ali od tada su se stvari poprilično promijenile. U ovu sezonu “bankari” ulaze sa dosta slabijim kreditnim rejtingom, odnosno oslabljeni su za čak osmoricu igrača: Lovro Paparić (Vouliagmeni), Dario Rakovac (Mladost), Fran Čubranić (Milano), Ivan Vrbnjak (Mladost), Sven Augusti (Lazio), Bojan Car (Medveščak), Boris Letica (KPK), Marin Jovančević.  Odlazak značajnog broja bitnih igrača nastojali su umanjili dolaskom; Fabio Crippa (Palermo), Borna Duvnjak-Starčević (Osijek) te Luka Tomić (Zadar 1952).

Gledano iz našeg kuta, na sreću mi nismo bili ni blizu tolike dramaturgije. Najveća novost bila bi rošada trenera na seniorskoj klupi, gdje je Danijela Burića zamijenio povratnik na staro mjesto – Zdeslav Vrdoljak. Osim tog internog kadroviranja, nažalost mirisima izvornih Croasana i Baguetta nije odolio Domagoj Butić, kojeg je put odveo, pogađate, u Francusku. Ovim putem ga pozdravljamo i želimo mu što uspješniju sezonu. Od dolazaka, na carini imamo samo prijaviti našeg starog znanca, Ferdinanda Bušelića koji posjednih sezona često “putuje” na relaciji Jadran – Mornar.

Ah…da….utakmica, malo smo se zanijeli. Za razliku od vašeg dopisnika koji je malo ispao iz forme (s pisanjem!), naši mladići su spremni kao zapete puške. Kako nam je prenio trener, trenirali su odlično, motiva im ne manjka, jedva čekaju utakmice … pa da bi se samim tim “usudili” nadati pozitivnom ishodu u Rijeci. Prvo je kolo, većina momčadi su zbog promjena u sastavima, manje – više nepoznanica, pa samim tim veća ili manja enigma za procjenu. Da rezimiramo, mi smo spremni, motivirani i uz dužno poštovanje prema protivniku “idemo” na pobjedu. Jesu li naša nadanja i očekivanja opravdana,  možete pratiti u gore navedenom terminu, na stranici HVS-a ovdje:

PRIMORJE EB – MORNAR BS (live)

Idemo Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security