2. Kolo PH / Medveščak

20. Listopada, 20:00 h

U 2.kolu Prvenstva Hrvatske dočekujemo upravo momčad koja nam je prošlu sezonu ostavila gorak okus u ustima, odnijevši nam “ispred nosa” 6. mjesto plasmana – zagrebački Medveščak. Iako smo ih u prvom dijelu prošlogodišnje sezone porazili bez veće muke, Medvjedi su se tijekom godine pojačali, te nas više nego neugodno iznenadili u borbi za konačni plasman.

Tako je izgledala prošlost, a kako izgleda njihova sadašnjost? Prijelazni rok ove sezone im je bio, rekli bi smo, dosta dinamičan;

– otišli: Jakov Škiljić (Mladost), Borna Sirovec (Solaris), Marko Slade (Bordeaux), Karlo Krmek, Jerko Anzulović (kraj karijere)

– došli: Pavo Marković (Strasbourg), Nikola Ljepava (Jug AO), Neven Popović (Galeb MR), Bojan Car (Primorje EB), Josip Šarić (Galeb MR)

Na otvaranju aktualne sezone poraženi su od svojih sugrađana, pomlađene momčadi Mladosti rezultatom 6:19, što nužno ne ocrtava pravo mjerilo njihove snage. Jesu li Medvjedi tu utakmicu možda namjerno “odspavali zimski san”, da bi zavaravanjem budućeg protivnika Split napustili sa košnicom punom meda?

Mi smo s druge strane prvo kolo odradili bodovno uspješno, čak i bez važne karike u lancu Roka Akrapa, koji je na žalost iz zdravstvenih razloga još uvijek van stroja. Ovim putem mu želimo što uspješniji i brži oporavak, u nadi da će se ubrzo pridružiti momčadi. Bez obzira što se naš igrači poznaju “u dušu”, Rijeka je ipak pokazala da i nama predstoji kraći period uigravanja. Dok su Medvjedi protiv Mladosti odrađivali svoj zimski san, mi smo imali naš “beauty sleep”, tijekom posljednje četvrtine utakmice s Primorjem. Osim što smo se posljednjim sučevim zviždukom probudili ljepši, Rijeku smo srećom ipak napustili s tri boda na računu. Lijepi i uspješni – rekli bi, idealna kombinacija.

Kako je ljepota prolazna a bodovni saldo vječan, sigurni smo da će se stručni stožer ipak koncentrirati na ovo drugo – na vječnost. Upravo iz tog razloga, bazen se od završetka prethodnog kola pjenio (ne radi se o nikakvoj pjeni za bolji ten!) od siline Mornarevih treninga. Kako nam govore izvještaji s terena, ekipa je maksimalno spremna, koncentrirana na utakmicu i ne preostaje nam ništa drugo nego polagati veliku nadu u pobjedu. Uz dužno poštovanje prema protivniku, očekujemo da naša košnica s medom ostane netaknuta!

Tijek same utakmice možete pratiti u gore navedenom terminu, na službenoj stranici HVS-a, na linku:

MORNAR BS – MEDVEŠČAK (rezultat uživo)

NAPOMENA: Ulazak na tribine je slobodan, kune ostavite doma ali ….uvijek ali, jedino uz odgovarajuću, planetarno popularnu ispravnu COVID potvrdu! 

Naprid Mornari!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security