5.Kolo Prvenstva Hrvatske / Solaris

12.Studeni, 19:45h / Split

🔹Prisjetimo se našeg nevjerojatno kompliciranog matematičkog proračuna iz prethodnih ‘izdanja’, pomoću kojeg smo uključivanjem velikog broja varijabli došli do ljudskom umu nedokučivih rezultata. Ukoliko baš inzistirate, banalizirati ćemo; naši rezultati imaju toplo – hladnu tendenciju: 1. kolo – poraz, 2.pobjeda, 3.poraz, 4.pobjeda, 5. ….? Do sada fantastično preciznu formulu trebamo modificirati ubacivanjem još nekoliko varijabli, a sve kako bi ona zadržala svoju neprikosnovenu točnost. Bez ikakvog modificiranja, formula nam u 5.kolu predviđa poraz, s kojim nismo baš u suglasnosti, pa da provjerimo parametre koje možemo upotrijebiti u svrhu anuliranja rezolutnosti jednadžbe.

Dakle, neke od varijabli koje dajemo na uvid očima javnosti, uključivale bi;

Ovo nam je druga po redu utakmica protiv Solarisa u novoj sezoni. Prvi susret igrali smo u okviru RVL u Splitu, gdje smo ih nakon izjednačene utakmice uspjeli pobijediti rezultatom 9:8. Ukoliko je varijabla broj 1. moguća psihološka prednost na račun ostvarene pobjede, onda definitivno možemo uključiti i drugu – manju prednost domaćeg terena. Sljedeće po redu su mogući izostanci s obje strane; naše znamo, ali ne i njihove, pa je tako ta varijabla vrlo varijabilna. Nadalje, Solaris je imao svoj nastup u Europskom takmičenju gdje su podizali svoju formu, a trener Marelja imao priliku razigravati svoju momčad. Možda bi mogli pomisliti kako će gosti biti malo i umorni (neće prileći tijekom utakmice, to je sigurno) ali Rimska povijest kaže da su osvajači koji su marširali danima do ciljanog grada, došli fizički potpuno spremni, i u puno boljoj kondiciji – od samih branitelja gradova … hm, nezgodno! Još jedan faktor koji možemo uključiti u jednadžbu, osim dijelom odrađenog uštimavanja našeg orkestra, psihološki je ‘moment’ koji smo zaradili pobjedama tijekom Kupa Hrvatske, ali i u dva prvenstvena kola. Kada uz sve već navedeno pridodamo još motiv i želju obje momčadi, varijablu koja uključuje tešku rovovsku bitku, srčanost … sistem proračuna nam se ‘srušio’, što očito govori da ga ovaj put ne možemo uzeti ‘zdravo za gotovo’.

(Polu)šalu na stranu, ali utakmice između nas i Solarisa, većinom su apsolutno nepredvidljive. Ne postoji ni jedan konstantan parametar koji bi čak i približno mogao pokazati nekakav rezultatski tijek događanja. Istina, gosti su na papiru blagi favorit, ali u našim dvobojima toliko je mogućih varijabli da na kraju presuda često ne padne na račun kvalitete, nego u većini slučajeva zbog preciznog ‘doziranja’ koncentrata želje i srčanosti. Pobjedi li srce nad razumom dogodi se (ne, nije ljubav) isključenje, vodi li nas isključivo razum – bez srca, u tom slučaju … više sreće sljedeći put.

Znamo da naši momci imaju srčanost ugrađenu u svoj DNK, ali za nama ne zaostaje ni protivnik, pa nam tako jedino preostaje poželjeti jednu pravu, korektnu i poštenu utakmicu – u kojoj neka bolja momčad pobijedi! Ukoliko to moramo biti baš mi, neka tako i bude!

Ulaz na tribine je slobodan, bez plaćanja, bez PVD-a, karata, maski,  … jedino što vam treba je umjereno doziranje volje, malo prije 19.45h.

Naprid Mornari!

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security