7. Kolo PH / SOLARIS

Prvenstvo Hrvatske, 04. Prosinac – Split

Nakon iscrpljujućeg turnira Regionalne Vaterpolo Lige, vraćamo se u domaće okvire gdje nastavljamo s Prvenstvom Hrvatske. Upravo tijekom spomenutog turnira susreli smo se s ekipom Solarisa, koja bi sad trebala biti manja nepoznanica nego što je bila. Kako smo u najavi članka RVL Lige već spomenuli da je Solaris krenuo dosta ranije s službenim utakmicama (Europa), pa nam je bilo logično da sve utakmice dočekuju dosta uigraniji od nas samih – gdje je i ležao cjelokupan misterij. Susret u RVL ligi prošao je onako kako smo nekako i očekivali; dosta tvrda, izjednačena, fizički zahtjevna, te jako borbena utakmica. Tijekom same utakmice imali smo krajem 3/4 solidno vodstvo od 7:4, međutim Šibenčani se nisu predavali i u posljednjoj četvrtini susreta uspjeli su ne samo nadoknaditi, nego i poništiti minus. Iz nedozvoljenog minusa došli su na pozitivnu nulu, da bi iskoristivši pozitivan nalet, tu nulu kapitalizirali u pobjedu od 9:8.

U žaru igre tijekom te utakmice, došlo je do ozljede našeg kapetana i “teške artiljerije” Duje Buzdovačića, pa smo tako posljednju dionicu susreta bili primorani odigrati bez njegove pomoći. Nismo sigurni ali povratak kapetana za ovu utakmicu je još uvijek pod velikim upitnikom.

Kako je turnir zbilja bio iscrpljujuć (nismo vam to do sada rekli!?) tako je moguće da i sam taj rezultat možda i nije pravo mjerilo stvari. Između ostalog i tada smo spomenuli da je Solaris jedna solidna i mlada ekipa gdje je procjenu rezultata jako teško odraditi.  Srčani borci kao i mi, mlade ekipe, na klupama odlični treneri, plivački spremni …dakle, dvije relativno slične ekipe gdje bi trebale odlučivati nijanse. Ukoliko na komandom mostu u službi budemo imali našeg kapetana, proglasili bi ovu utakmicu neizvjesnom! S druge strane, ukoliko ga ne bude …. tu je mlađi od braće Dužević, koji će vrlo vjerojatno “malo” duže (duže – Dužević, logično!) boraviti u bazenu nego inače (zbog toga će mu jednog dana biti veća i mirovina, ali ne bi sad još i o tome). Ovim putem molimo poštovanu gđu.Dužević (majku), pošto i Jadran igra na isti dan u Splitu, da mlađem bratu bar na dan utakmice stavi malo veći komad mesa za ručak, jer će njegov stariji brat u Jadrana ipak imati svoje minute odmora. Unaprijed hvala!

Nego … jesmo li vam već negdje spomenuli da je turnir bio jako naporan?

🔻 NAPOMENA: Ulazak na tribine je slobodan, ali isključivo uz važeću COVID potvrdu! 🔻

Kretanje rezultata u gore navedeno vrijeme, moći ćete pratiti na službenoj stranici HVS-a – na linku:

MORNAR – SOLARIS

“Samo” toliko od nas, uz već neizostavno:

Naprid Mornari!

 

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security