borba za plasman – Medveščak

Nemilosrdni ritam utakmica se nastavlja …

Kao posljednja 6. momčad gornjeg doma (liga za prvaka) tablice imamo čast susresti se sa vodećom momčadi donjeg dijela tablice, zagrebačkim Medveščakom. Snagu ćemo odmjeriti u dvije utakmice (gost – domaćin) a za prolazak dalje odlučuju dvije pobjede ili bolja gol razlika. Momčad (nadamo se da govorimo o nama) koja bude imala povoljniji ishod, ulazi u posljednju, direktnu borbu za 5. mjesto protiv ekipe Solarisa ili Primorja (ovisno o rezultatu njihove uzvratne utakmice). S Medveščakom smo se susreli tijekom prvog dijela sezone, gdje smo kao domaćini odnijeli pobjedu rezultatom od 16:9.

Nastupili smo bez tada vodećeg strijelca Mornara, Marina Vrdoljaka te bez naše uzdanice među vratnicama Marina Kordića. Vrdoljakovu ulogu u svoje ruke preuzeli su blizanci Akrap (Roko & Duje)  te sa svojih zajedničkih 10 ! golova potopili Medvjede. Kordino uobičajeno mjesto među vratnicama zauzeo je mladi Roko Pavić, koji se pokazao više nego dostojnim zamjenikom.

Akrap brothers

Dok su “Medvjedi” kroz utakmice protiv ekipa iz donjeg dijela tablice jačali samopouzdanje, mi smo se borili protiv “pustih” sadašnjih, bivših i budućih prvaka Hrvatske. Da li je serija tih teških utakmica ostavila dublji psihološki trag na našu mladu momčad, ili su nam možda čak pomogle u sazrijevanju i napretku, uskoro ćemo saznati. Upravo zbog utakmica protiv jakih protivnika, našu formu, a ni učinak, nije jednostavno procijeniti. Ukoliko bi uzeli u obzir samo posljednje dvije utakmice protiv Jadrana, po svemu što smo vidjeli, dojma smo da se nalazimo na dobroj, uzlaznoj putanji i da “mornarska vatra još uvijek gori!”. Medveščak se tijekom sezone malo čak i pojačao, ali bez obzira na to dovoljno smo hrabri, da na sebe preuzmemo ulogu blagog favorita susreta. Ali … ovog puta bez ali !

Sigurno da nas ne očekuje lagan zadatak, ali redakcija je uvjerenja da ukoliko naši mladići uđu maksimalno motivirani u susret, da se pobjedi (uz dužno poštovanje prema protivniku) itekako možemo nadati. Odigrajmo onako kako smo pokazali početkom sezone, onako kako smo u posljednjoj utakmici protiv Jadrana pokazali da znamo; tvrdo, hrabro, mornarski, ginući za svaku loptu… “Spašavajući vojnika Ryana” … i nemamo se čega bojati !

Ajmo po tu pobjedu, Mornari – vrime je !

Scroll to Top
Malcare WordPress Security