MORNAREVI KADETI VICEPRVACI DRŽAVE!

ZADAR, 17. – 20. Ožujka, 2022.

Nakon što su nedavno naši Mlađi Juniori postali prvaci Hrvatske, sada se i naši Kadeti mogu pohvaliti titulom – viceprvaka Hrvatske!

Naša ekipa Kadeta pod vodstvom Hrvoja Bobanovića, Marija Oreba te Frane Rožića (VK Okruk) osvojila je drugo mjesto na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske. Turnir koji se održavao u Zadru započeli smo u skupini “A”, zajedno s Medveščakom, Jugom te Solarisom.

Prvo (a i zadnje) kolo odmah su nas dočekali veliki favoriti prvenstva, ekipa zagrebačkog Medveščaka. Oni koji prate naše kadete, znaju da mi uvijek prvenstva otvaramo porazima. U duhu te tradicije, pomno isplaniranim porazom od 13:7 otvorili smo grupnu fazu natjecanja. Drugi dan i ujedno drugo kolo dočekao nas je dubrovački Jug. Tu smo već pokazali jedno drugo lice, našu svjetlu stranu, gdje smo taktički odlično odigranom obranom i promišljenim akcijama u napadu porazili Juga – rezultatom 6:9. Isti dan u večernjem terminu treće kolo skupine u susreli smo se s šibenskim Solarisom. Kako su nam prenijeli iz našeg stručnog stožera, ekipa je odigrala jednu “ispred svog vremena” zrelu utakmicu, kakve se ne bi posramile ni poprilično starije kategorije! Rezultat od 7:3 nije ostavio nikakvu sumnju u gore navedeno.

Rezultati u skupini

Osvojenim drugim mjestom u skupini ostvarili smo pravo nastupa u četvrtfinalnom dvoboju. Tu nas je dočekala ekipa riječkog Primorja, koju je protivnik otvorio zabrinjavajućim vodstvom, ali stvari su se ubrzo posložile na svoje mjesto. Nismo gubili glavu, igrali smo smireno, lukavo i pobjedom od 9:5 – ušli smo među najbolje četiri ekipe u Hrvatskoj. U kasnijem večernjem terminu, u 21:00h, čekala nas je polufinalna borba protiv zagrebačke Mladosti. Slično kao i u četvrtfinalu, protivnik je otvorio vodstvom ali naša ekipa bila je nezaustavljiva. Serijom od 0:4 okrenuli smo utakmicu u našu korist, i mirno bez ikakvog prisustva dramaturgije priveli je kraju rezultatom 5:9 – naravno, u našu korist. Ne samo da je bio identičan početak susreta kao u četvrtfinalu, nego je i sam njegov kraj završio identičnim rezultatom. Nakon velike proslave i uzbuđenja nakon pobjede, nedjeljni termin finala bio je rezerviran za nas i ekipu Medveščaka.

 


Finale je bilo skoro pa repriza susreta iz skupine. Utakmicama protiv Medveščaka otvorili smo i zatvorili ovogodišnje Prvenstvo 🇭🇷. Skoro pa identičnim rezultatom kao u skupini, (tada 13:7) Medveščak je opravdao ulogu velikog favorita prvenstva, te s pobjedom od 13:6 postao ovogodišnji prvak države.

Ako su oni prvaci, mi smo …? Viceprvaci! Morate priznati da ne zvuči nimalo loše!? Ne da ne zvuči loše, nego je čak i više nego odlično! Srebrna medalja i drugo mjesto u Hrvatskoj! Bravo treneri, bravo za ekipu! Isključivo zbog vas samih žao nam je što niste mogli do zlata, ali za nas i ovo srebro ima zlatni sjaj!


Naši mladi junaci koji su sudjelovali na ovom Prvenstvu, redom su : Niko Mamić, Luka Penjak, Franko Banovac,  Ivan Marović, Mate Tafra, Tino Matković, Toni Lončar, Toni Mamić, Antonio Musić, Niko Kaštelančić, Marino Žaja, Vice Bućan, Nardo Dragaš, Bepo Uljević, Toma Becić, Zvonimir Ramić.

Još jednom iskreno čestitamo, a ujedno i zahvaljujemo svim igračima i stručnom vodstvu na velikom uspjehu!

Konačni poredak Prvenstva Hrvatske izgleda ovako:

Kako je to sve skupa u Zadru izgledalo, pogledajte u našoj galeriji slika:

Scroll to Top
Malcare WordPress Security