Odigran ‘KUP MORNARA’

Kako smo i najavili, 23.kolovoza na starom mornarevom ljetnom bazenu održala se vaterpolska fešta pod nazivom ‘Kup Mornara’. Na jednodnevnom turniru nastupilo je ukupno četiri ekipe igrača rođenih 2011.g i kasnije, koji nastupaju pod zajedničkim nazivnikom – ‘Nade’.

Turnir su svojim prisustvom uveličali naši prijateljski klubovi; VK Omiš, VK Okruk te S.D. Zvrk (Supetar). Iako je najvažniji aspekt turnira bio vaterpolsko druženje s rezultatom u drugom planu, ipak je u sportskom duhu da su pobjedu poželjeli svi za sebe. Četiri ekipe započele su direktno s polufinalnim utakmicama gdje je naš protivnik bio VK Omiš, dok je drugi polufinalni par bio VK Okruk – S.D. Zvrk (Supetar).

Iako je naša utakmica protiv omiških gusara bila poprilično neizvjesna, u čiju korist govori i rezultat regularnog dijela od 3:3, pad koncentracije tijekom izvođenja kaznenih udaraca koštao nas je finala. U vaterpolskim kuloarima šuškalo se da će namjernim porazom u polufinalu naši igrači tako ranije doći na red za ćevapčiće, međutim ta je teorija vrlo brzo pala u more.

Iako su bili pod stresom zbog povratka vezanog uz plovidbeni red, supetrani su se pod pritiskom pokazali i više nego odlični te u finale otplovili pobjedom od 11:3 protiv ekipe VK Okruk.

U finalu su ipak uspjeli podleći pritisku, što od žurbe na trajekt, što od straha da ne ostanu bez delicije s roštilja, te su tako omišani na čelu s našim nekadašnjim igračem Ante Carev, zasluženo slavili i osvojili ovogodišnji ‘Kup Mornara’. Ovim putem im čestitamo na zasluženo osvojenom turniru!

Utakmicu za treće mjesto igrali smo protiv VK Okruk, gdje je pokretač svega punokrvni vaterpolski fanatik Frane Rožić. Kako se Frane i više nego često nađe u ulozi pomoćnika na našoj klupi tijekom mnogobrojnih takmičenja, poprilično je dobro upoznat s našim taktikama i trikovima. Ovog puta mu nije pošlo za rukom da naše oružje iskoristi protiv nas, te smo utakmicu priveli kraju s 12:3 u našu korist. Moramo naglasiti da je utakmica završila 1.30 min prije regularnog vremena jer je jedan od golova počeo otkazivati poslušnost odbijajući svoj vertikalni položaj. Zbog velike vrućine više mu se sviđalo plutanje u horizontali te je na taj način prisilio sve da krenu u napad na štand s ćevapčićima i sokovima. Mišljenja smo da nismo pogriješili ako bi napisali da su mu svi sudionici bili zahvalni na tome.

Prije samog kraja natjecanja čuli smo vijest da nas napušta naša jedina dama Roza Jakovčić, koja će karijeru nastaviti u ženskoj ekipi iz Uvale Baluni. Sretno na daljem putu Roza!

Tako je s zalaskom sunca, u ‘sumraku’ ćevapa i sokova, u odličnom raspoloženju završio još jedan turnir ‘Kup Mornara’.

Još jednom čestitamo VK Omiš – Gusari, uz želju da se svi skupa vidimo i dogodine.

Lijep pozdrav.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Malcare WordPress Security