Premier Regionalna Vaterpolo Liga – 1. Turnir

SPLIT, 06. – 08. Listopada

Dojma smo da se nismo se ni okrenuli, a već smo pred vratima nove sezone Premier Regionalne Vaterpolo Lige. Prema ovogodišnjem sustavu natjecanja, odigrati će se ukupno četiri turnira na 4 različite lokacije, gdje će svaka momčad kroz regularni dio sezone, odigrati sveukupno 11 utakmica. Nakon završenih 11 kola, četiri prvoplasirane ekipe kvalificirati će se za Final Four, kojem će domaćin biti prvoplasirana momčad regularnog dijela prvenstva.

Svi učesnici podijeljeni su u 4 skupine, sa po tri kluba:

Prvi od gore spomenuta četiri turnira, igramo kod kuće – kao pripadnici Skupine “B”, gdje se u ulozi domaćina nalazi splitski Jadran. Dakle prva faza regionalne lige donosi nam; tri dana, dvije utakmice – Solaris i Jadran


06.Listopada, 20:00 h / Solaris

Bilo da smo (ali i da su) pojačani, oslabljeni, jaki, slabi, bolesni, zdravi … utakmice protiv Solarisa posljednjih sezona uvijek nose određenu dozu dramaturgije. Doduše igramo u ponešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, ali u sličnoj situaciji nalazi se i naš protivnik. Da vas sada ne zamaramo svim mogućim promjenama, kao kuriozitet samo ćemo navesti da su ‘uspjeli zarobili’ dvojicu bivših mornara. ‘Zbog’ zgodnih Šibenčanki, iz Francuske se odlučio vratiti Domagoj Butić, kojem će društvo praviti bivši suigrač, Paolo Jakovčević – koji je oblačno splitsko vrijeme zamijenio sunčanim, šibenskim. Obojici im želimo puno uspjeha u novoj sredini, osim naravno u slučajevima kada igraju protiv nas!


08.Listopada, 12:00 h / Jadran

Lagane utakmice u ovom takmičenju ne postoje, pa nas tako u drugom kolu lige očekuje prošlogodišnji finalist RVL – splitski Jadran. O njima već znamo sve, ostala im je kompletna okosnica ekipe od prethodne sezone, osim što su Konstantina Kharkova zamijenili za povratnika iz Mađarske, također ljevorukog –  Ivana Domagoja Zovića. U ovu sezonu ulaze bogatiji za iskustvo zlatnog trojca s Europskog Prvenstva u Splitu : Burić, Kragić te gore spomenutog Zovića, pa bi mogli pretpostaviti da su im ambicije u odnosu na prethodnu sezonu sigurno i porasle. S druge strane, mi smo u odnosu na prethodnu sezonu ponešto i pomlađeni. Bez obzira na evidentnu razliku u kvaliteti, mi ćemo uvijek dati sve od sebe – pa šta nam ‘Posejdon’ donese.


Za kraj nam ne preostaje ništa drugo, osim da cijeloj ekipi na čelu sa stručnim stožerom (Boris Pavlović & Marino Marović) poželimo sve najbolje na ovom brzopoteznom turniru.

Naprid Mornari!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security