Rapsodija u bijelom

2. Kolo Prvenstva Hrvatske

MORNAR BS – ZADAR 1952  20:3
 

(7:1), (3:0), (3:0), (7:2)

Strijelci (Mornar): Uvodić (2), Penava (1), Ćurković (2), Buzdovačić (2), Bušelić (4), D.Akrap (2), Čumbelić (4), Gudurić (2), Knežević (1)


Dvostruki Poljudski program u kojem je jednu predstavu pratila poprilično uzburkana javnost s tribina, dok se druga, ona naša – odigravala u uzburkanoj vodi. Jasno vam je da pričamo o susjednoj nogometnoj utakmici, gdje je jedina moguća poveznica s vaterpolom, identičan naziv dijela grada u kojem se odigravaju – Poljud. Spomenuli smo to čisto onako, zbog nekakvog našeg osobnog doživljaja i zapažanja. Iz bučnog, do mirnog Poljuda, u manje od 300 koraka …

Druga pobjeda protiv Zadra zaredom, s odmakom od tri dana, samo je potvrdila našu najavu da u utakmicu ulazimo maksimalno ozbiljno, s pozicije velikog favorita. Slobodno možemo izjaviti da je nivo kojim smo pristupili, ali i zadržali tijekom cijele utakmice, premašio naša očekivanja. Svjedočili smo utakmici u kojoj je sve funkcioniralo savršeno, počevši od samog pristupa, preko obrane, napada, plivačkog zalaganja …jednom riječju sve. Sama činjenica da je Zadar uspio postići tek jedan zgoditak tijekom cijela tri perioda susreta, govori više od bilo kakvih riječi.

Sve do zamjene, tijekom posljednje četvrtine, samo jedno vađenje lopte iz svoje mreže, imao je naš zapovjednik obrane, Marin Kordić. Bez obzira što su naši obrambeni blokovi bili na visokom nivou, Marin je ipak utakmicu završio s 90% obrana, obranio je čak i peterac, te time ograničio protivnika na nogometni (eto još jedna paralela s nogometom) broj golova.

S ovakvim uvodom, sigurno već i pogađate da smo izjavu htjeli upravo od njega – Marina Kordića:

” Mislim da smo večeras od prve do zadnje minute bili maksimalno angažirani i skoncentrirani sa jasnom željom da odigramo što bolju i čvršću utakmicu, prvenstveno zbog nas samih. Svih 14 igrača je dalo je svoj obol utakmici, što me dodatno veseli. Pred nama je sada nekoliko iznimno važnih utakmicama, u kojima se nadam da ćemo još više podignuti nivo igre i pokazati se u najboljem svijetlu.”

To bi bilo sve od našeg uvijek samozatajnog Marina, ali i od nas obzirom da za sutra spremamo najavu utakmice protiv Primorja, koja je na rasporedu već u Petak.

Do slušanja!

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security