uvod u novu sezonu

Ćakula sa trenerom seniora, Danijelom Burićem

Kažu da te jako teško uhvatiti spremnog na razgovor, je li to uistinu tako?

Brbljav sigurno nisam, ali sam uvijek spreman na razgovor sa prijateljima, kolegama trenerima, naročito sa igračima jer smatram da je to vrlo bitna stavka u stvaranju jedne homogene ekipe.

Momčad se dosta pomladila u odnosu na prošlu sezonu, jesi li uspio sve posložiti po nekoj svojoj viziji?

Od starijih igrača ostao je jedino naš stasiti centar Duje Buzdovačić, ostalo su sve mladi igrači. Povratnik Marin Vrdoljak nam je veliko pojačanje, zatim Goran Solje na poziciji beka a ostatak ekipe su naši zlatni juniori. Jedna mlada, brza i talentirana ekipa s kojom planiramo ići na duge staze. Po meni bi idealno bilo da je tu jedan pravi, iskusni igrač u vanjskoj liniji, međutim situacija u sportu pa tako i u klubu je takva kakva je. Bez obzira na to oslanjamo se na naše mlade snage. Ovom prilikom moram spomenuti i stručni stožer koji je uz našeg iskusnog rutinera Brzog (Ivo Brzica) pojačan trofejnim centrom Popom (Boris Pavlović) koji je zadnjih par sezona igrao za Mornar.

Od prošle sezone vodiš seniorsku momčad, a do tada si bio jako uspješan kao trener mlađih kategorija Mornara. Možeš li povući paralelu između

rada sa mlađim kategorijama  i seniorima?

Veliki gušt mi je bio rad sa mlađim kategorijama, međutim i rad sa seniorima donosi neke svoje draži, ali je zasigurno napornije i stresnije. Razlika ima dosta, da sad ne nabrajam. Šta se sličnosti tiče, osim tehničkog dijela treninga, po mom mišljenju kod najmlađih i kod starijih je bitna dobra komunikacija. Pogotovo mislim na relaciji trener – igrač, i sposobnost motivacije, kako pojedinca tako i cijele ekipe. Tek tada se od te momčadi mogu očekivati najbolji mogući rezultati.

Koja su vaša očekivanja u novoj sezoni, protiv kojih klubova očekujete najteže bitke?

Za ovu sezonu mi je najbitnije da mladi igrači kroz treninge i utakmice napreduju, da stječu neophodno iskustvo, da redovito treniraju te da pokazuju da im je stalo. Isto tako je jako važno da ostanu dobra klapa, kakvi su i sad, a želja svih nas je naravno da nas zaobiđu ozljede i bolesti. Šta se konkretno prvenstva tiče Mladost i Jug su svijet za sebe, Jadran je koju skalinu niže a svim ostalim momčadima očekujemo “pravi fight”. Naravno da ćemo dati sve od sebe u svim utakmicama pa tako i protiv te prve trojke.

Znam da si veliki emotivac i da se dosta nerviraš na utakmicama?

A to je sastavni dio posla. Igrači moraju u bazenu dat sve od sebe, odradit ono šta smo se dogovorili i uvježbavali a trener je tu da viče i nervira se. Često izvedba u bazenu ne bude baš onakva kako smo zamislili i šta ćeš onda nego se nervirat i malo urlat. Na kraju to ispadne neka solidarnost sa igračima jer svi odemo sa bazena iscrpljeni.

Imaš li neki poseban, svoj način, na koji se rješavaš stresa?

Ništa posebno. Kako sam cijeli život u sportu, tako sam i nakon završetka igračke karijere ostao aktivan. Odradim teretanu, plivam, vozim biciklu i na taj način iz sebe izbacujem negativnu energiju.

Znam da voliš kuhati, pa me zanima je li to tajna tvoje zavidne linije?

Volim dobru spizu, virujem ka i svi. Isto tako guštam i kuvat, ali samo kad imam dovoljno vrimena, da nije sve na brzinu. Izgleda da smo ja i brat od nekoga naslijedili ljubav prema kužinavanju, samo još moramo otkriti od koga ..haha. Šta se linije tiče treba malo pripazit na spizu, bit šta aktivniji, i to je to.

Na kraju, imaš li kakvu poruku za naše navijače i članove?

Spomenija bi sjajne trenere koji rade u klubu. Imamo najbolju ekipu trenera u Hrvatskoj, jer nije slučajnost da je upravo iz Mornara zadnjih godina izašao najveći broj izvrsnih mladih igrača. Poruka za kraj bi bila da ćemo nastaviti raditi istim žarom i entuzijazmom kao i do sad, i da će i dalje iz Mornara izlaziti sjajne generacije mladih vaterpolista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security