Mornar - Mladost

1.KOLO RVL / Mladost bolja od mladosti

1.KOLO RVL / SPLIT, 15.Rujna.2023
MORNAR – HAVK MLADOST  9:14
(2:5), (2:5), (2:1), (3:3)
Strijelci / Mornar:  Dragošević (1), Hrvatić (1), Stojanac (5), Bušelić (1), Gudurić (1).

Na samoj premijeri Premier lige – u prvoj utakmici sezone, zagrebačka Mladost pokazala se, usprkos svom nazivu, poprilično starija od naše istinske mladosti. Iako smo na samom početku utakmice krenuli minimalnim vodstvom, poprilično iskusniji protivnik brzo je preokrenuo vodu na svoj mlin. Nakon što smo promašili kazneni udarac kod rezultata 2:3, uz ponavljanje još ponekih početničkih grešaka (što je za ovako mladu ekipu potpuno normalno) strah i nesigurnost ubrzo su isplivali na površinu, te je umjesto neizvjesnosti na semaforu stajala poprilična izvjesnost (2:5). Nastavilo se u sličnom tonu, i trebalo nam ponešto (točnije, do 3/4 susreta) vremena  da se ‘pronađemo’.

Iako je Mladost bila bolja i njihova pobjeda nije dolazila u pitanje, mi smo ipak na jedan način uživali. Nismo nikakvi mazohisti ali nam je istinski ‘gušt’ bilo gledati te naše mladiće kako se bore, ‘grizu’, plivaju, ne daju protivniku ni sekunde mira. Severina je možda ‘vidjela snijeg u Maju’, a mi svojim očima kako se momak od 19 godina – koji je tek nedavno stigao u Mornara, prirodno nameće kao vođa ekipe. Sa svojih 5 golova, R.Stojanac sigurno je bio jedan od najzapaženijih figura susreta. Isto tako smo vidjeli i novog ‘beka’ – srednjoškolac Mislav Ćurković se odlično snašao na poziciji braniča, iako mu osim samih godina ‘nedostaje’ i jedno 15 kg (ali ponešto jačih dlaka na bradi) da bi slovio za ‘istinskog beka’. Vidjeli smo i brze kontre mladog Penave, ali i nešto što nam je srcu posebno drago. Još jedno fantastično uklapanje u ekipu, ovog puta od strane 17-godišnjeg centra Dragoševića, koji nam je svojom eksplozijom energije ali i vještine, također pokazao da ima ‘ono nešto’. Ono što je najbitnije, kod apsolutno svih smo vidjeli želju i volju za borbom, ‘glad’ za pobjedom, za igrom, napretkom … i to je na koncu ono zbog čega smo i više nego zadovoljni.

Da ne bi ispalo da je sve idealno, vidjeli smo i puno grešaka zbog kojih će trebati i dosta strpljenja za našu ‘dječačku’ ekipu.

Subota nam donosi odmor, a nedjelja u 18:00 susret protiv riječkog Primorja.

Naprid Mornari!

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security