Posljednja četvrtina za pobjedu u Zadru!

14. Kolo Prvenstva Hrvatske
ZADAR 1952 – MORNAR BS  11:13
(2:2), (3:4), (2:1), (4:6)
Strijelci (Mornar): Omrčen (1), Buzdovačić (1), Bušelić (3), D.Akrap (2), Čumbelić (2), Gudurić (2), Miše (1)

Kraj ovog duela označio je odjavu iz ligaškog dijela Prvenstva Hrvatske, te nas automatizmom prebacuje na ‘play off’ način rada. Porez na dobit ovdje nije mogao pronaći svoje mjesto, obzirom utakmica u smislu nekakve lokacijske promjene (zarade) nije imala poseban prihodovni značaj. U toj situaciji, trenerskom ali i igračkom raju, mogli smo dopustiti sebi da fokus stavimo na čisto uživanje u vaterpolu. Iako smo kombinacijom mladosti (Gudurić) i iskustva (Buzdovačić) odmah krenuli vodstvom, naš današnji ‘casual’ stil igre, doveo je do rezultatske neizvjesnosti, te smo minimalnu prednost (5:6) vratili tek 0:14 sekundi do kraja drugog perioda – drugim po redu zgoditkom Duje Akrapa.

Domaćini se nikako nisu predavali, te su nam nastavili ‘zagorčavati život’ i tijekom cijelog trećeg perioda utakmice. Taman kada smo pomislili kako više nikada nećemo najaviti da idemo na pobjedu, i da je to sigurno razlog naših današnjih ‘nevolja’, napadači Mornara tijekom 4/4 su iz ‘casual’ prešli u ‘business mode’, i s šest pogodaka ‘skinuli’ uroke iz najave.

Kao kuriozitet utakmice izdvajamo seniorski debi šesnaestogodišnjeg Karlo Miše, koji je čak stigao i upisati svoj prvi seniorski zgoditak! Bravo Karlo!

Kako smo gore spomenuli u naredne dvije (domaći i gosti) ‘play off’ utakmice, dočekuje nas trećeplasirana ekipa, zagrebačka Mladost, ali o tome više drugom prilikom.

Do slušanja!

 

 

 

 

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security