Prvenstvo Hrvatske / Nade / Korčula

Prvenstvo Hrvatske u kategoriji Nade održalo se od 31.08 – 03.09.2021 u gradu Korčuli, gdje je u ulozi domaćina bio korčulanski KPK.

Iako je prvenstvo završilo još ništa nije gotovo. Prije odigravanja posljednjeg kola prvenstva došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije, prvenstvo je odmah prekinuto te se zadnje kolo nije odigralo – odnosno, odgođeno je. Nama, usudili bi se reći, to i nije toliko značilo jer nismo bili u borbi za medalje. Posljednja utakmica trebala nam je biti za 9.mjesto protiv momčadi Jug pa ne vidimo ni neki veliki značaj te utakmice.

Naša ekipa nalazila se prvotno u skupini “B” uz još tri momčadi:

  •  VK OPATIJA
  • HAVK MLADOST
  • JUG AO
Skupina “B”

Kako se u toj skupini nismo baš proslavili, ispali smo iz plasmana za medalje te se našli u novoj skupini za plasman od 9-16.mjesta. Rezultate utakmice iz naše skupine možete vidjeti na slici iznad. Nije da smo bili bez šansi ali eto, sudbina ili sportska sreća je ovaj put za nas imala druge planove. Ako joj je plan bio da nas pošalje u borbu od 9-16.mjesta, onda je definitivno bio uspješan. Doduše sportsku sreću treba i zaslužiti a mi smo ipak radili toliko grešaka (primali smo tako golove s centra, promašivali po 3 puta zaredom situacije igrač sam ispred protivničkog golmana…) da je onda na posljetku možda i nismo baš zaslužili. Ekipica se borila odlično, davali su sve od sebe, trudili se ….ali ovaj put nije išlo.

Dakle nakon odigrane 3 utakmice u skupini, našli smo se s ostalim ekipama, koje su također ispale iz borbe za medalje.

Rezultati utakmica za plasman

Utakmice za plasman su nam išle kao od šale, kako vidite po rezultatima na gornjoj slici. Sve pogreške koje smo “trebali” odraditi na ovom prvenstvu, odradili smo u prvoj skupini, tako da smo ipak pokazali značajniji napredak u odnosu na početak prvenstva.

Kako smo gore već naveli, zadnje kolo turnira je otkazano pa samim tim i naša utakmica za 9.mjesto prvenstva, protiv ekipe JUG AO.

Nismo sigurni da li će se to kolo ipak odigrati, ili će možda što bi bilo logičnije, samo biti odigrane utakmice u borbi za medalje. Ako je već bilo otkazano prvenstvo, nije nam bila otkazana zabava. Slobodan dan iskoristili smo za igru u bazenu te za izlet na otok Badija.

Čestitamo našim mladićima na iskazanom trudu i borbi, a ujedno smo zadovoljni na prikazanom napretku kako je turnir odmicao. Glave gori, idemo dalje Mornari!

Djelić atmosfere s turnira, kao i s izleta, možete pogledati u galeriji fotografija:

Do slušanja!

Scroll to Top
Malcare WordPress Security